İskenderun Belediye Meclisi 5 gündem maddesiyle toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında belediye meclisinde toplandı.

Toplantı öncesinde gündem dışı konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve grup başkan vekilleri ise kahraman Türk ordumuzun her daim yanında olduklarını belirterek,”Afrin’de kahraman ordumuz sınır güvenliğimiz, ülkemiz, devletimiz ve milletimiz için cansiperane görev yapmaktadır. Ülkemiz için risk oluşturmaya başlamış ve sınır güvenliğimizi tehdit eden terör örgütlerini ordumuzun bölgeden tamamen temizleyeceğine inanıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerince hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Afrin bölgesinde başlatılan “Zeytin Dalı Harekâtı’na” desteğimiz tamdır. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet aile yakınlarına başsağlığı diliyoruz” şeklinde görüş beyan ettiler.
Yapılan konuşmaların ardından gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Gündemde bulunan
1) Mülkiyeti Belediyemize ait olan Konarlı mıntıkası 283 ada 36 nolu parsel üzerinde bulunan 2 adet mesken vasıflı taşınmazların satışı yapılacağından, satışı yönünde meclis kararı alınması ve alınan meclis kararının uygulanmak üzere Encümene gönderilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi,plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

2) Mülkiyeti Belediyemize ait olan 5.353.05 m2 yüzölçümlü Aşkarbeyli mıntıkası 6683 nolu parseli Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfına öğrenci yurdu yapma maksadıyla 49 yıl süre ile bedelsiz irtifak hakkı tesis edilmesi yönünde meclis kararı alınması ve alınan meclis kararının uygulanmak üzere Encümene gönderilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi,plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

3) Belediyemizde görev yapan memur personellerin terfi ve intibaklarının aksamadan yapılabilmesi, tıkanmış olan kadroların mükteseplerine uygun hale getirilmeleri için kadro tadillerinin yapılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

4) Valilik Makamı İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün 24.01.2018 tarih ve E.3949 sayılı yazısına istinaden Muhtarlıklar Müdürlüğü adıyla yeni bir müdürlük kurulması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi,plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

5) 1. Mıntıka 2113 nolu parsele yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna havale edildi.

İskenderun Belediye Meclisi 5 gündem maddesiyle toplandı

Önceki İçerikDeniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve yönetimi İTSO’yu Ziyaret etti
Sonraki İçerikTSK’dan Askerlik Süresi Uzadı Açıklaması
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.