İSTE’liler Ecdadını Unutmadı

“Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla Hatay Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İskenderun Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen; “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” ile 07.01.2018 Pazar günü gerçekleştirildi. ‘Beyaz Hüzün” olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekâtında, vatanı uğruna can veren kahramanlarımızı anmak, hatıralarını genç zihinlerde canlı tutmak, milli tarih bilinci ve vatan sevgisini aşılamak amacıyla gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne katılım yoğun oldu.

Sarıkamış Harekâtı’nın 103. yılı dolayısıyla, Sarıkamış Ruhu’nun ülke genelinde canlılığını sürdürmesi ve manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından hissedilmesi için gerçekleştirilen yürüyüş, Belen Atik Yaylası’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ve duaların ardından açılış konuşmaları, şiir dinletileri, Sarıkamış Türküleri, ağaç fidesi dikimi ve çorba ikramı devam eden program, hatıra fotoğraflarının alınması ile sona erdi.

Yürüyüş etkinliği ile ilgili açıklama yapan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Dörtyol Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Bahettin A. GÖZÜBENLİ; “Bugün bize çok şey anlatmaktadır. Tarihimizin en dramatik savaşlarından birinin anma günüdür. Bizim tarihimizde zaferler kadar acılar da büyük yer tutar. Bugün, bize; Yemen, Kızgın Çöllerde, Çanakkale’nin derin sularında, Sarıkamış’ta dondurucu soğukta, şehit olan Anadolu çocuklarının destansı mücadelesini anlatır. 1. Dünya Savaşı’nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekâtı’nın 103. yılında şehitleri anmak, vefakâr gençliğin, fedakâr ecdadını unutmadığını göstermek için bu kutsal yürüyüşe Dörtyol Meslek Yüksekokulumuzun akademisyenleri, idari personeli ve öğrencilerimiz ile birlikte katılmış olmanın onurunu ve gururunu yaşamış bulunmaktayız. Bizi ‘millet’ yapan değerleri asla unutmayacağız. Anadolu’yu bize vatan olarak bırakan ecdadımıza karşı borcumuzun olduğu bilincindeyiz. Vatanımız için, milletimiz için, ecdadımızın uğruna şehit olduğu ‘manayı’ korumak için, değerlerimizi korumak için, İslam’ın bin yıldır bayraktarlığını yapan milletimizin daha güçlü olması için, 21. yüzyılda lider ülke olması için çalışmaya devam edeceğiz. Vatanımız kolay kazanılmadı, bunu çok iyi bilmekteyiz. Eğer bugün burada şanlı Türk Bayrağımızın altında rahat bir şekilde, özgürce nefes alabiliyorsak, şehitlerimizin bizler için verdiği nefeslerin sayesindedir. İşte bu da, gençlik olarak bizim görev ve sorumluluğumuzu kat kat arttırmaktadır. Bir ülke her alanda vatan ve milleti için kendini feda etmeye hazır gençlere sahip olduğu müddetçe o ülke batmaz ve yıkılmaz. Bizim, gençlerimizin aziz şehitlerimizin mirasına sahip çıkıp, onlara hayırlı bir evlat olacağına olan inancımız tamdır” dedi.

İSTE’liler Ecdadını Unutmadı İSTE’liler Ecdadını Unutmadı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.