Ağrılara Elle Müdahale Yöntemi ‘Osteopati’

Osteopatinin; kas ve iskelet sistemi hastalıkları başta olmak üzere, birçok rahatsızlıklarda uygulandığını ifade eden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Fizyoterapist Osteopatı Mehmet Ali Yılmaz, osteopati yönteminin, özellikle ağrının kaynağını tespit edip, asıl sorunun giderilmesinde yardımcı olduğunu açıkladı.
Fizyoterapist Osteopat Mehmet Ali Yılmaz, “Osteopati; sadece elle uygulanabilen, anatomiyi, fizyolojiyi ve biyomekaniği esas alan bütüncül bir tedavi yöntemidir. Osteopatinin amacı; hareket kısıtlılığını tespit edip serbestleştirerek, normal dolaşımı sağlayıp, vücudun kendi kendine iyileşme potansiyelini açığa çıkarmaktır. Eğer vücudun herhangi bir bölgesinde hareket kısıtlılığı var ise, vücut adaptasyon olarak hareket kabiliyeti daha az olan farklı bir noktaya yüklenmek zorunda kalır. Bu yüklenme sonucunda; ağrı, sızı, kalp spazmı gibi durumlardan dolayı hasta, soğuk uygulama, ağrı kesici, kas gevşetici gibi yollara başvurabilir. Ancak ağrının esas kaynağı olan hareket kısıtlılığı giderilmediği için de hasta, ağrıyı tekrar tekrar yaşayabilir ve bu durum yıllarca sürebilir. Osteopat olarak, organlarla hareket sistemi arasındaki ilişkiyi, kafa ve kuyruk sokumu arasındaki hareket kabiliyetini, dolaşım sistemini göz önünde bulundurarak, ağrıya asıl sebep olan hareket kısıtlılığını tespit edip çözerek, kişinin sağlıklı iyileşmesini hedefleriz. Eğer hastada patolojik bir durum varsa, ilgili hekimin medikal tedavisinden sonra ancak hareket kısıtlılığına müdahale edebilmekteyiz. Hastane bünyesinde Fizyoterapist Osteopat İbrahim Sercan Aydın ile birlikte, osteopati tedavisini uygulamaktayız” açıklamasında bulundu.

“Ağrılarınız tek seansta son bulabiliyor”
Osteopatinin destekleyici tedavi olarak kullanıldığı hastalıkları açıklayan Yılmaz, “Bel, boyun, sırt ağrılarında, migren ve gerilim tipi baş ağrılarında, skolyoz ve kifoz gibi postür bozukluklarında, ameliyat sonrası ağrı ve yapışıklıkların giderilmesi, kronik yorgunlukta, spor yaralanmalarında, dolaşım sorunlarında, hareket ve fonksiyon bozukluklarında, fibromiyalji sendromunda, eklem, omurga ve costa blokajlarında, hazım organlarının fonksiyon bozukluklarında destekleyici tedavi olarak kullanılır. Osteopatinin tedavi süresi, hastalığın boyutuna göre değişmekle beraber, tek seans da olabildiği gibi, ortalama dört-beş seansa kadar sürebilmektedir” dedi.

Ağrılara Elle Müdahale Yöntemi ‘Osteopati’

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.