Ortodoks Kilisesi’nde Noel Bayramı Kutlandı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş protokol üyeleriyle bir araya gelerek Antakya Rum Ortodoks Kilisesi’nde Hıristiyan vatandaşların Noel Bayramı’nı kutladı.

İsa’nın doğumu, Hristiyanlığın bayramı olarak bilinen Noel Bayramı kutlama törenine, Hatay Valisi Erdal Ata, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, HGC Başkanı Ahmet Yetişen, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Domenico Bertogli, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Antakya Sanani ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, STK temsilcileri ve çok sayıda Hıristiyan vatandaş katılım sağladı.

Hatay Valisi Erdal Ata bayramlaşma töreninde yapmış olduğu konuşmasında, “Hatay’daki kardeşlik tablosu kıvanç verici” diyerek sözlerine başladı.
Vali Ata; “Burada bulunmaktan ve Hıristiyan vatandaşlarımızın Noel Bayramı’nı kutlamaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hatay’ımız tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklı dinlerin, kültürlerin ve ırkların bir arada bulunduğu bir kentimiz. Bu nedenle Hatay’a barış ve huzur kenti diyoruz. Bu tablomuz tüm dünyaya örnek olmalıdır. Temennimiz, dostluğumuzun, kardeşliğimizin ilelebet sürmesidir. İnsanlar nasıl inanıyor ve ibadet etmek istiyorsa bunu hür ve özgürce yapabilmelidir. Kıymetli Hıristiyan vatandaşlarımız Noel Bayramı’nı kutluyor, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen bayramlaşma töreninde, bayramları birlik içerisinde kutlamaktan dolayı onur duyduklarını dile getirdi.
“Hatay’ımız 3 semavi dini içerisinde barındıran bir ildir. Farklı inançların örf ve adetlerini hep birlikte kardeşçe yaşayan, birbirine sevgi ve saygıdan kusur etmeyen bir şehiriz. Bayramlarımızı da birlik ve beraberlik içinde kutlayarak farklılığımızı gösteriyoruz. Bugün Hıristiyan kardeşlerimizin Noel Bayramı vesilesiyle dünya barışı için dua etmesini temenni ediyorum. ” diyerek Hıristiyan vatandaşların Noel Bayramı’nı kutladı.
Bayramlaşma töreni için kiliseye gelen vatandaşlara HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından hediye sepeti dağıtıldı.

Ortodoks Kilisesi’nde Noel Bayramı Kutlandı Ortodoks Kilisesi’nde Noel Bayramı Kutlandı Ortodoks Kilisesi’nde Noel Bayramı Kutlandı Ortodoks Kilisesi’nde Noel Bayramı Kutlandı

Önceki İçerikİskenderun Belediyesi Kursiyelerinden El Sanatları Sergisi
Sonraki İçerikMinikler, İSTE Çocuk Üniversitesi’ne Kayıt Oldu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.