Telefon Dolandırıcılığı Uyarısı

Hatay Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre;

Hatay Valiliğince birçok kez yazılı/görsel medya yoluyla yapılan uyarı ve açıklamalara rağmen; Valilik Makamına intikal eden bilgilerden art niyetli şahısların makam ve unvanları kullanarak (telefon etmek, elektronik posta göndermek veya aracı vasıtasıyla v.b.) bazı hayırseverlerimizden, işadamlarımızdan, sivil toplum temsilcilerimizden ve yöneticilerimizden çeşitli nedenlerle yüksek miktarlarda para talep ettiklerinin anlaşıldığı bildirilmiştir.

Kamu personelinin herhangi bir yolla para talep etmeyeceği hakkında yapılan tüm uyarılara rağmen yaşanan dolandırıcılık olaylarını önlemek maksadıyla; yardım veya herhangi bir gerekçe ile para talebinde bulunan şahıslar tarafından aranılması halinde Jandarma (156), Polis (155) veya (0 326 214 62 10) numaralı telefonları arayarak bilgi verilmesi, suçun önlenmesi ve suçluların yakalanması hususunda kolaylık sağlayacaktır.

Bu doğrultuda, kurumsal yada kişisel mağduriyete mahal verilmemesi açısından gerekli tedbirlerin alınması (İlgililerin bilgilendirilmesi, şüpheli şahıslara itibar edilmemesi yada şüpheli durum oluşması halinde ilgili mercilere bildirilmesi v.b.) ve konu ile ilgili olarak gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

Telefon Dolandırıcılığı Uyarısı

Önceki İçerikİNSANLAR VE İNSANCIKLAR…
Sonraki İçerikBaşkan Seyfi Dingil’den Noel Bayramı Mesajı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.