“Culture Brings Us Together” Projesi

Erasmus+ Gençlik Değişimleri projesi kapsamında AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen “Culture Brings Us Together” adlı proje 13-22 Kasım 2017 tarihleri arasında İtalya, Romanya ve Türkiye’den toplam 24 kişinin katılımıyla Belen Kaymakamlığı ev sahipliğinde Romanya “Ask Yourself” ve İtalya “Passepartout.up” Derneklerinin ortaklığında gerçekleştirildi.

Proje süresi boyunca Romanya, İtalya ve Türkiye’den katılımcılar kendi örf ve adetlerini dans, müzik ve öykü anlatımı yolu ile yaygın eğitim metotları eşliğinde ve interaktif bir şekilde birbirlerine öğretmeye çalıştılar. İtalyanlar ‘Tamburella’ adındaki çalgılarını bizlere tanıtırken; bizlerde Silifke yöresine ait ‘Kaşık’ ve ‘Bağlama’yı tanıttık. Romenler ‘Dorel Savu-La Sibiu’ şarkısı eşliğinde danslarını sergilediler.

Proje süresince eğitimlerin yanı sıra İskenderun Gençlik Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret esnasında gençler tarafından Türkiye’ye özgü danslar sergilenirken; İtalyan ve Romen katılımcılar kendi danslarını paylaşma fırsatı buldular. Gençlik Merkezindeki misafirler ve gençlerle birlikte müthiş bir harmoni oluştu.

Bahçeşehir Koleji’ne yapılan okul ziyareti ile Erasmus+ projelerinin daha fazla kişiye duyurulması hedeflendi. Öğretmen ve öğrenciler Erasmus+ Gençlik Değişimi Programı hakkında bilgi sahibi oldular. Ayrıca Bahçeşehir Koleji halk oyunları ekibi gösteri yaparak Anadolu Kültürünü katılımcılara yansıttılar.

Kültürel faaliyetler kapsamında Medeniyetlerin Beşiği Antakya’da bulunan Habib-i Neccar Camii, Saint Pierre Kilisesi ve Hatay Arkeoloji Müzesi ziyaret edildi. Hatay’ın tarihe nasıl tanıklık ettiğine ve üç dinin birbiriyle nasıl yaşadıklarına ve yaşıyor olduklarına tanık oldular. Ayrıca Dünya’nın ilk gece aydınlatılan caddesi olan Kurtuluş Caddesi’nde yürüme fırsatı buldular.

Yapılan final gösterisi ile dans ve enstrümanların birbiriyle olan ilişkisi ve hikayenin insanlar üzerindeki etkisi, ülkelerin farklı olmasına rağmen kültürlerin bir arada nasıl güzel bir etki bıraktığı insanlara aktarıldı.

Bu proje sayesinde katılımcılar Türkiye ve Hatay hakkında daha fazla bilgi sahibi oldular. İlk projesi olan katılımcılar ise Erasmus+ hakkında bilgi sahibi oldu ve bu tür projelerle daha çok ilgileneceklerini belirttiler.

Katılımcıların Erasmus+ projelerinin hayat boyu öğrenme ve farkındalık yarattığının bir kere daha farkına vardıkları proje Youthpass Sertifika Töreni ve pasta kesimi ile sona erdi.

“Culture Brings Us Together” Projesi “Culture Brings Us Together” Projesi “Culture Brings Us Together” Projesi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.