İskenderun Halkı Mescid-i Aksa ve Kudüse sahip çıktı, İsrail ve ABD protesto edildi

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail ve ABD’ye,Tüm İslam coğrafyasında olduğu gibi İskenderun’da da büyük tepki vardı.
İskenderun halkı Cuma namazı sonrası Boyacılar Parkında toplanarak ellerinde bayraklar ve pankartlarla birlikte İsrail’i protesto ettiler.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde, Cuma namazının ardından şehrin en işlek Caddesi olan Şehit Pamir Caddesindeki Boyacılar Parkında toplanan vatandaşlar, İslam coğrafyasında yaşanan zulmü protesto ettiler.
Memur-Sen İskenderun İlçe Temsilcisi Ömer Kabaklı, basın açıklamasında, Yaşanan cinayetlerin ve dökülen kanların kabul edilemez olduğunu belirterek, “Müslümanlar olarak bu acıyı hissetmek ve ümmetin namusu olan ve uğruna binlerce Müslümanın şehit olduğu Kudüs davasına sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir.” diye konuştu.
Konuşmalar arasında gruptakiler sık sık İsrail aleyhine “Kahrolsun İsrail”, “Zalimler için yaşasan cehennem” “Mescid-i Aksa onurumuzdur” şeklinde sloganlar attılar.
Açıklamanın ardından yapılan duanın ardından vatandaşlar dağıldı.

HABER FOTO : MÜRSEL SEHER

İskenderun Halkı  Mescid-i Aksa ve Kudüse sahip çıktı, İsrail ve ABD protesto edildi İskenderun Halkı  Mescid-i Aksa ve Kudüse sahip çıktı, İsrail ve ABD protesto edildi İskenderun Halkı  Mescid-i Aksa ve Kudüse sahip çıktı, İsrail ve ABD protesto edildi İskenderun Halkı  Mescid-i Aksa ve Kudüse sahip çıktı, İsrail ve ABD protesto edildi İskenderun Halkı  Mescid-i Aksa ve Kudüse sahip çıktı, İsrail ve ABD protesto edildi İskenderun Halkı  Mescid-i Aksa ve Kudüse sahip çıktı, İsrail ve ABD protesto edildi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.