İskenderun Belediyesi personellerine organ bağışı hakkında bilgilendirme semineri

İskenderun Belediyesi personellerine organ bağışı hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Belediye Brifing salonunda düzenlenen seminerde organ bağışının önemi anlatıldı. Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Müge Tellioğlu slayt eşliğinde yaptığı sunumda organ bağışının önemini anlattı.

Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Müge Tellioğlu “Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında ‘Organ ve Doku Bağışı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. ‘Organ nakli’ vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya vefat eden birisinden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir “dedi.

Tellioğlu,”Kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesi organ bağışıdır. 2238 sayılı yasaya göre 18 Yaş ve üzeri akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir ve organ bağışı kartı sahibi olabilir. Türkiye organ nakli faaliyetleri için yeterli donanıma, deneyimli nakil ekiplerine ve nakil merkezlerine sahiptir “şeklinde konuştu.

İskenderun Belediyesi personellerine organ bağışı hakkında bilgilendirme semineri İskenderun Belediyesi personellerine organ bağışı hakkında bilgilendirme semineri İskenderun Belediyesi personellerine organ bağışı hakkında bilgilendirme semineri

Önceki İçerikHatay Valiliği Türkçe ve Arapça Duyuru Yayınladı
Sonraki İçerikÖzel İskenderun Gelişim Hastanesinden Organ Bağış Semineri
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.