İSTE’den“Sosyal Fobide Bilişsel Davranışcı” Semineri

Öğrencilerin sınav kaygılarından ve stresinden nasıl korunabileceğinin tartışıldığı “Sosyal Fobide Bilişsel Davranışcı Terapi” konulu konferans, birer gün arayla İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda ve İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Üniversite Etkinliklerine Katılım Programı kapsamında, İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ebru ÇAKIR’ın gerçekleştirdiği “Sınav Kaygısıyla Nasıl Başa Çıkılır” odaklı konferansa Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Uzm. Dr. Ahmet YAR ve Klinik Psikolog Sevgi KİRMİT konuşmacı olarak katıldı.

Kaygının önemini belirterek açılış konuşmasında Psikolog Sevgi KİRMİT; “Kaygı hepimize eşit şekilde dağıtılmıştır. Kaygıya yüklediğimiz anlamlar bizi biraz tehlikeli hale getiriyor. Aslında kaygı tehlikeli değildir, kontrol ettiğimiz zaman işimize yarar, ama sosyal yaşantımız kısıtlandığı zaman tehlikeli hale geliyor. Kaygının birçok belirtisi var, hepimiz yaşıyoruz ancak, zaman zaman kontrol edemiyoruz. Kaygıyla savaşmamıza gerek yok, onunla uzlaşalım” ifadelerini kullandı ve 5 dakikalık video gösterisinin ardından sözü Uzm. Dr. Ahmet YAR’a bıraktı. Konuşmasında “kaygı bozukluğu” genel başlığı altında öğrencilerin içinde bulunduğu sınav kaygısına değinen Uzm. Dr. YAR; “Kaygı bozukluğunun ciddi bir yelpazesi var, ama buğum burada üniversite ortamında daha çok sorun olan ‘Sınav Kaygısı’ konusunu işleyeceğim. Hayatımız, daha anne rahmine düştüğümüz andan itibaren sınavlarla doludur. Sevgi sınavı, öfke sınavı, mutluluk sınavı, üniversite sınavı, okul derslerinden sınavlar, TUS sınavı, KPSS sınavı ve benzeri gibi ruhsal ve fiziksel boyutlarıyla pek çok alanda sınavların içindeyiz. Kaygı duymamız normaldir, ancak sınav kaygısıyla başa çıkmamızın yolu, çok çalışmaktan geçer. Ancak çalışırsak kaygımız azalır ve son bulur” dedi ve sunumunun içinde motivasyonu sağlamak üzere öğrencilere gevşeme terapisi yaptırttı. Yapılan terapi ile katılımcıların oldukça rahatladığı görüldü.

Konu itibariyle büyük ilgi gören konferans, yoğun öğrenci katılımı ve etkileşimi ile konuşmacılara da keyifli anlar yaşattı. Konferansın sonunda; konuşmacılara İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ’nin eşi Zeliha DERELİ tarafından katılım belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. İSTE Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet NAZ, değerli sunumlarından dolayı Uzman Dr. Ahmet YAR ve Klinik Psikolog Sevgi KİRMİT’e, desteklerinden dolayı Palmiye Hastanesi yetkililerine, yoğun katılımları ve etkileşimli katkılarından dolayı da öğrencilere ve velilere teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin artarak devam edeceği müjdesini verdi.

İSTE’den“Sosyal Fobide Bilişsel Davranışcı” Semineri İSTE’den“Sosyal Fobide Bilişsel Davranışcı” Semineri

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.