Expo 2021 İçin Gastronomi Alt Yapı Çalışmaları Devam Ediyor

Dünyada Olimpiyat Oyunları ve FIFA Dünya Kupası’nın ardından 3’üncü büyük organizasyon olarak kabul edilen 2021 Botanik EXPO’suna ‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla ev sahipliği yapmaya hazırlanan Hatay, EXPO 2021’de sergileyeceği Hatay Mutfağı için alt yapı çalışmalarını da gerçekleştirmeye devam ediyor.

HATAY MUTFAĞININ KÜLTÜRÜ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞILDI

TAŞFED (Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu), WACS (World Association of Chefs Societies) işbirliği ile 2-5 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre Merkezi’nde 15’incisi düzenlenen, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nden Hatay’a gümüş ve bronz madalya ile dönerek hemşehrilerine büyük bir gurur yaşatan Hatay Büyükşehir Belediye personellerinden Abdulcelil Erkan, 17 Ekim Salı günü Şehit Ahmet Benli Meslek Lisesi ‘Yiyecek ve İçecek Hizmetleri’ sınıfının öğrencileri ile bir araya gelerek Hatay mutfağının kültürü teması altında bir demo çalışması gerçekleştirdi.

Hatay mutfağının damak çatlatan lezzetlerini öğrenciler ile birlikte hazırlayan Erkan, EXPO 2021’in Hatay’ın dünya pazarına açılması için büyük bir fırsat olduğunun altını çizerek Hatay genelinde gastronomi alt yapısı oluşturmaya devam edeceklerini bildirdi.

Expo 2021 İçin Gastronomi Alt Yapı Çalışmaları Devam Ediyor Expo 2021 İçin Gastronomi Alt Yapı Çalışmaları Devam Ediyor Expo 2021 İçin Gastronomi Alt Yapı Çalışmaları Devam Ediyor Expo 2021 İçin Gastronomi Alt Yapı Çalışmaları Devam Ediyor

Önceki İçerikİskenderun Körfezi “Daha Mavi ve Daha Yeşil” Olacak
Sonraki İçerikMeteorolojiden Sel Uyarısı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.