Öğrenciler, “Terör ve Terörle Mücadele” Konusunda Bilgilendirildi

İSTE’de yürütülen Sosyal Sorumluluk Projeleri dersleri kapsamında düzenlenen Konferans’ta; İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amiri Murat YALÇIN yaptığı konuşmada; “Terörün dünyada ve bölgemizde giderek arttığını görmekteyiz. Terör örgütlerinin ortak noktası; cebir, şiddet ve zor kullanarak mevcut anayasal düzeni yıkmak, parçalamak ve bölmektir. Terör örgütleri kirli emellerine ulaşmak için gençliğimizi kullanıyor. Özellikle 14-27 yaş grubu gençleri hedef alan bu yapılanmalara en sert ve net cevabı siz gençler vermelisiniz” dedi.

Daha sonra kapsamlı bir sunum yapan İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Bürosu’nda görevli Mehmet Şahin KAÇAR ise; “Terörle etkin bir mücadele için halkın ve siz gençlerimizin desteği olmazsa olmaz şarttır. Geleceğimizin teminatı olan siz gençler, lütfen kendinize ve çevrenize saygı duyun. Bireyler, özellikle gençler grup ortamında güç, aidiyet ve güven kazanmaktadır. Terör örgütleri, işyeri, okul ve mahalle gibi yoğun arkadaşlık duygularının var olduğu ortamları istismar ederek yanlış arkadaş seçimi yapan gençlerimizi kendi bataklıklarına çekmeye çalışmaktadır. Bu ve benzeri ortamlarda gerek hemşericilik, gerekse ideolojik yakınlık ve benzeri gibi etkenleri kullanarak gençlerimizin beyinlerini yıkıyor, ötekileştiriyor ve ağlarına düşürüyorlar. Dikkat edin, bunların tuzaklarına düşmeyin” şeklinde konuştu.

UltrAslan ÜNİ Taraftar Grubu’nu temsilen konuşan İSTE Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mahmut EKİZ ise; “UltrAslan ÜNİ sadece sportif taraftar grubu değildir. Sosyal sorumluluklarının farkında olarak çalışan, kütüphaneler açan, özel eğitim sınıfları oluşturan, konferanslar organize eden bir gençlik çalışmasıdır” dedi.

Soru-cevap bölümü ve İSTE Makine Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Semir GÖKPINAR’ın teşekkür konuşmasının ardından, hediye takdimi yapıldı.

Öğrenciler, “Terör ve Terörle Mücadele” Konusunda Bilgilendirildi Öğrenciler, “Terör ve Terörle Mücadele” Konusunda Bilgilendirildi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.