İsader Başkanı Keleş, Trafik Sigortasında ‘’Havuz‘’ Modeli Yürürlüğe Girdi

İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği (İSADER) Başkanı Yasin Keleş, Trafik sigortasında yeni model yürürlüğe girdiğini açıkladı.
İSADER Başkanı Yasin keleş, araç sahiplerini yakından ilgilendiren konu ile ilgili yaptığı açıklamasında; “Trafik sigortasında yeni model yürürlüğe girdi. Hazine Müsteşarlığı’nın “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali̇ Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, hasar frekansı yüksek basamak ve araç grupları için 12 Nisan 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ‘Riskli Sigortalılar Havuzu’ kuruldu. Havuz kapsamındaki trafik sigortası poliçelerine ilişkin prim ve hasar Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu’nca belirlenen esaslar çerçevesinde sigorta şirketleri arasında paylaştırılacak” dedi.
HANGİ ARAÇLAR HAVUZ KAPSAMINDA?
İSADER Başkanı Yasin Keleş, konu ile ilgili şu bilgilere yer verdi: H”asar riski yüksek araçlar (1, 2 ve 3. basamaklardaki tüm araç grupları) ile diğer basamaklardaki taksi, minibüs (sürücü dahil 10-17 koltuk), sürücü dahil 18-30 koltuklu ile sürücü dahil 31 ve üstü koltuklu otobüsler, kamyon ve çekici türündeki araç grupları havuz kapsamında olacak.
Poliçelere ilişkin hesapların yönetimi Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu (TMTB) tarafından yapılacak.
NASIL HESAPLANACAK?
Primler ve ödenen hasarların sigorta şirketleri arasında paylaşımı iki aşamalı olarak hesaplanacak. Yüzde 50’si sigorta şirketleri arasında eşit olarak paylaşılacak olan primler ve ödenen hasarların kalan yüzde 50’si ise sigorta şirketlerinin trafik sigortası primlerinden son 3 yıllık dönemde aldıkları paya göre belirlenecek. Bu pay her yılın başında hesaplanacak ve yıl boyunca sabit kalacak. Söz konusu pay, bu yıl için 1 Ocak 2014-12 Nisan 2017 tarihlerindeki döneme ilişkin trafik sigortası primleri esas alınarak hesaplanacak.”

İsader Başkanı Keleş, Trafik Sigortasında ‘’Havuz‘’ Modeli Yürürlüğe Girdi

Önceki İçerik“Teknoloji Sohbetleri” (TechTalks) Başladı
Sonraki İçerikDil ve Taciz
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.