Öğrencilerin Güvenliği İçin Denetimler Arttı

Hatay Büyükşehir Belediyesi 3. Bölge Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2017-18 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servis araçlarına yönelik denetimlerini arttırdı.
Hatay Valiliğinin talimatları ve İskenderun Kaymakamlığı’nın oluru, Jandarma ve Emniyet Trafik şube ekiplerinin yer aldığı denetimin yeni adresi Sarıseki Jandarma Karakolu önü oldu. Denetimlerde güzergâh izin belgesi, psikoteknik belgesi, ehliyet, oda kaydı, araç uygunluk belgesi gibi hususlar kontrol edildi. Ayrıca okul servis araçlarının teknik donanımlarının yanı sıra öğrencilerin ayakta yolculuk yapmaması, emniyet kemerlerinin takılı şekilde ulaşımın sağlanması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personelin bulunuyor olması gibi kriterlere dikkat edildi.

Öğrenci servis araçlarını da denetleyen yetkililer, trafik kanunu, okul servis araçları hizmet yönetmeliği ve belediye zabıta yönetmeliği hükümleri çerçevesinde denetimlerini yürüttüklerini ifade etti.

Denetimlerin sabah okula geliş ve dönüş zamanlarında yapılacağını vurgulayan HBB 3.Bölge Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, uygulamanın yıl boyunca süreceğini belirterek kurallara uymayanlara veya eksikliklerini gidermeyenlere idari para cezası uygulanacağı bilgisini verdi. Ayrıca fazla ücret alınması, şoförlerin uygunsuz davranışları ve araç eksikliklerini gören velilerin Alo 153’ü aramaları veya HBB Zabıta yetkililerine iletebileceklerini açıkladı.

Öğrencilerin Güvenliği İçin Denetimler Arttı Öğrencilerin Güvenliği İçin Denetimler Arttı Öğrencilerin Güvenliği İçin Denetimler Arttı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.