Erasmus+ Projesi İle Hataylı Öğretmenler Romanya’da

16-23 Eylül 2017 tarihleri arasında Belen Kaymakamlığı ve CPDIS Derneği işbirliği ile Romanya’da gerçekleşen “Fri(E+)nds” adlı Erasmus+ projesine Hatay ilinden 5 öğretmenimiz katıldı. Türkiye, İspanya, İtalya Bulgaristan ve Romanya olmak üzere 5 ülkeden 25 katılımcı ile gerçekleşen projede katılımcılar bir hafta boyunca yaygın eğitim metotları, öğrencileri motive edecek etkinlikleri, Erasmus+ proje türleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Yapılan kültür geceleri ile katılımcılar kendi kültürlerini tanıtmanın yanı sıra farklı kültürleri de tanıma fırsatı buldular. Ayrıca, yapılan okul ziyaretleri esnasında katılımcı ülkelerin eğitim sistemlerinin problemleri ve çözüm önerileri konuşularak Romanya eğitim sistemi yerinde gözlemlendi.
Romanya dönüşü, projeye katılan öğretmenlerimiz Belen Kaymakamı Abdulaziz AYDIN tarafından makamında kabul edildi; Proje hakkında bilgi alışverişi yapıldı ve sohbet edildi.
Kaymakam AYDIN; Öğrenmenin ve öğretmenin yaşının olmadığına vurgu yaparak Avrupa’ya sadece gençlerin değil yetişkinlerin özellikle öğretmenlerin gitmesi gerektiğini vurgulayarak bu kapsamda edindikleri yeni bilgi ve deneyimlerle yetiştirdikleri öğrencilere yol göstermesi anlamında büyük bir avantaj sağlanacağını belirtti.
Projeye katılan öğretmenlerin gözlerindeki memnuniyeti görmenin kendisini de çok mutlu ettiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Erasmus+ Projesi İle Hataylı Öğretmenler Romanya’da Erasmus+ Projesi İle Hataylı Öğretmenler Romanya’da

Önceki İçerikİskenderun Kahve Merkezi ve Bediş Pastanesi İstanbul Hatay Günlerinde
Sonraki İçerikTaksicilerin Durak Sıkıntısı Çözüme Kavuşuyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.