Hatay Valiliği Genelge Yayınladı

Hatay genelinde 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11 inci maddesinin (c) fıkrası gereğince polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür.

1- Yetkili kolluk sorumluluk bölgesinde kamu kurum ve kuruluşlarına ait işyerleri ile özellik arz eden özel işyerlerini ziyaret edecektir.

2- Ziyaret esnasında önleyici kolluk kurumun, kuruluşun işyerinin, işletmenin vb. yerlerin güvenlik açıklarını tespit edecek ve bu tespitler çerçevesinde yapılması gerekli işlemleri belirleyecektir.

3- Yapılması belirlenen iş ve işlemler kamu kurum ve kuruluşlarına ait işyerlerine ve işletmelerin yetkililerine (EK-1) uygun olarak tebliğ edilerek belirlenen eksikliklerin tamamlanması için süre verilecektir.

4- Kaymakamlıklar bu süre zarfında çalışmaları takip ederek, iki aylık periyodlarla ekte gönderilen (Ek-2) form düzenlenerek Valiliğimize gönderilecektir.

5- Verilen süre içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen kamu kurum ve kuruluş, işletme ve işyerlerine ilçe kaymakamları tarafından 11 inci maddesinin (m) fıkrasına göre işlem tesis edilecektir.

6- İşbu Genelgenin Kaymakamlıklar tarafından usulüne uygun olarak duyurusunun yapılması uygun görülmüştür.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.