İskenderun Uzakyol Vardiya Zabitlerine Kavuşuyor

Teknoversite vizyonu ile yola çıkan ve her geçen gün büyüyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) yeni öğrencilerine kavuşmak için gün sayıyor. 2017 LYS sonuçlarına göre İskenderun Teknik Üniversitesi Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünü kazanan öğrencilerin Beden Yeterlilik sınavı ve mülakat değerlendirmeleri yapıldı.

Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Alkan ve diğer komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleşen beden yeterliliği sınavı İskenderun spor tesislerinde gerçekleştirildi. Farklı kategorilerde değerlendirmeye alınan adaylar, denizcilik mesleğinin gerektirdiği fiziki donanımları ölçecek kondisyon testlerine tabi tutuldular. Denizcilik eğitimine başlamak için gün sayan ‘Uzakyol Vardiya Zabiti’ adayları böylelikle ilk zorlu sınavlarını da vermiş oldular.

Aday öğrenciler, beden yeterliliği sınavının tamamlanmasının ardından öğleden sonra Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi binasında mülakat programına alındılar.

Prof. Dr. Güler Alkan, spor kompleksinde aday öğrenciler ve onlara refakat eden yakınlarına hitaben yaptığı konuşmada, İSTE’yerek Denizcilik mesleğini seçen ve beden yeterliliği sınavı ve mülakatını başarı ile geçerek denizciliğe ilk adımlarını atan zabitan adaylarına çıkmış oldukları bu seferde yollarının açık ve rüzgârlarının neta olmasını diledi.

İskenderun Uzakyol Vardiya Zabitlerine Kavuşuyor İskenderun Uzakyol Vardiya Zabitlerine Kavuşuyor İskenderun Uzakyol Vardiya Zabitlerine Kavuşuyor

Önceki İçerikArsuz Derekuyu’nda Yangın Çıktı
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesinde Halk Günleri Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.