Suriyeli Kanaat Önderleri ile İstişare Toplantısı Yapıldı

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk,iskenderunda ikamet eden Suriyeli kanaat önderleri ile bir araya gelerek, kamu düzeni, asayiş ve huzur konulu bir istişare toplantısı yaptı.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen istişare toplantısına; İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Nüfus Müdürü Pınar Açıkgöz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Güven, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Yıldırım, İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy, Hatay İl Sağlık Müdürlüğünü temsilen yetkili 2 personel ile İl Göç İdaresi Müdürlüğünü temsilen yetkili 1 personel ve Suriyeli kanaat önderleri katıldı.

Kaymakam Soytürk, Suriyeli kanaat önderleriyle tercüman aracılığıyla sohbet ortamında görüşme yaparak, görüş ve düşüncelerini dinledi.

Suriyeli kardeşlerimizin önemli bir kitlesine ev sahipliği yapılarak bir ensar misali birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur ve esenlik içerisinde yaşanıldığını ifade eden Kaymakam Soytürk, Ülkemiz genelinde hakim olan birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur ve esenlik iklimini hazmedemeyen art niyetli kişi veya kişilerce ülkemizdeki dirlik ve düzeni bozmak için bir takım yanlış beyan ve yönlendirmeler ile kargaşa ortamına zemin hazırlamak gayesinde olabileceklerine bir kez daha dikkat çekerek, bu tür art niyetli girişimlere karşı dikkatli olunması ve bu kişilerin deport edilmesi konusunda gereken ehemmiyetin gösterilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Suriyeli mültecilerin genel sorunları hakkında da bilgi alışverişinde bulunan Kaymakam Soytürk, nüfus kayıt beyanları, araçların kayıt altına alınması, eğitim ve sağlık hizmetleri gibi birçok konuda eksikliklerin giderilmesi ve ülkemizdeki yasal düzenlemeler doğrultusunda gereken iş ve işlemlerin gecikmeye mahal verilmeden yerine getirilmesi konusunda tavsiyelerini dile getirdi.

Suriyeli Kanaat Önderleri ile İstişare Toplantısı Yapıldı

Önceki İçerikPac Meydanı’ndaki Palmiyeler Yeni Yerlerine Taşınıyor
Sonraki İçerikHatay Büyükşehir Belediyesi Cırtıman Kavşağı için acilen proje geliştirmeli
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.