İTSO’da Sigorta Acentelerine yönelik seminer yoğun ilgi gördü

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde ve organizasyonu ile düzenlenen Sigorta Acenteleri seminerine TOBB Sigorta Acenteleri yetkilileri ve bölgede faaliyet gösteren Sigorta Acenteleri katıldı.

İTSO Halil Şahin Meclis salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komite Başkanı Hüseyin Kasap ve TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez konuşmacı olarak katılarak, Sigorta konusunda son gelişmelerle ile sine vizyon destekli olarak bilgiler verdi.

İskenderun’da üyelerinin eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerine destek veren ve katılım sağlayan İTSO, tüm vatandaşları ilgilendiren, sigorta konusu ile ilgili en yetkili birimleri davet ederek, Sigortacılar ile buluşturdu. TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komite Başkanı Hüseyin Kasap ve TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez, İTSO’da Sigorta Acentelerine son gelişmelerle ilgili bilgiler verdi. TOBB yetkilileri, böylesi önemli bir konuyu gündeme getirmelerine fırsat veren İTSO Yönetimine de teşekkür ettiler.

İskenderun’da faaliyet gösteren Sigorta Acenteleri Derneği üyelerinin son iki yılda önemli çalışmalar yaptıklarını ve ciddi mesafeler aldıklarını belirten İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen; “Şehrimizde faaliyet gösteren Sigortacılarımız, hem toplantı, hem de eğitimler vererek istihdama önemli katkı sağladılar. Kendi sektörleri için ciddi anlamda emek sarf ettiler. Bu konuda sizlere teşekkür ediyorum. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası 18. Meslek Komitesi Bankacılar ve sigortacılardan oluşuyor. İTSO olarak her zaman sektörün faaliyetlerine destek olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz” dedi.
İTSO Meclis Başkanı Ugutmen, konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: Ülkemizdeki ilk sigortacılık faaliyetlerinin, 1800’lü yılların sonunda İngiliz ve Fransız sigorta şirketlerinin ülkemizde temsilcilik açmalarıyla başladığı bilinmektedir. Sonrasında ülkemizdeki sigortacılık faaliyetleri; Almanya, İtalya ve İsviçre gibi ülkelerin çalışmalarıyla genişlemiştir. Sektöre ilişkin hukuki mevzuatın oluşturulması ve denetimlerin yapılmasının ardından, sektör adım adım ilerleme kat etmiş ve günümüzdeki konumuna ulaşmıştır. Son yıllarda büyük bir atılım yapan sigortacılık sektörü, toplumda sigorta bilincinin yaygınlaşmasıyla ekonomideki yerini de gün geçtikçe güçlendirmektedir. Bu önemli toplantımızın tüm katılımcılar açısından faydalı geçmesini diliyor, tekrar hoş geldiniz diyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.”

İSADER Başkanı Keleş, “Sigortacıların sorunları göz ardı edilmemeli”

İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği (İSADER) Başkanı Yasin Keleş toplantıda yaptığı konuşmasında; “2005 yılında kurulan derneğimizin amacı; meslektaşlarımızın iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmak, yapılan etkinliklerle birlik ve beraberliği sağlamak, acenteler arası kaynaşma ve bilgi alışverişi yapmak, Sigorta bilincinin oluşmasını ve yaygınlaşmasını sağlamak adına sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmaktır. 18 Temmuz 2005 yılında 11 üye ile kurulan derneğimizin üye sayısı gün geçtikçe artmış ve şu an Hatay’ın tüm ilçelerinden yapılan üye kayıtları ile üye sayımız 113’e ulaşmıştır. Biz dernek olarak Bölgemizde söz sahibi olmak istiyoruz.

Bugün burada toplanmamızın amacı ise; son zamanlarda Sigorta Sektöründe acente olarak yaşadığımız sorunlar ve çözüm önerileridir.
Sigortacılık, bir meslek olarak tanımlanmış ve yapılan yasal düzenlemelerle kariyerli bir meslek haline gelmiştir. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Sigortacılık Sektörü, yüksek gelir seviyesine sahip ülkelerde ve bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde ekonomik kalkınma açısından son derece önemli bir kaynaktır. Sigorta ile insanların ve kuruluşların ekonomik ve sosyal anlamda kendilerini güvende hissetmeleri sağlanmakla beraber, ülkenin mali sistemi içerisinde gerek ekonomik gerekse istihdama sağladığı katkı ile de çok önemli bir yer tutmaktadır. Sigortacılık faaliyetlerinin yapılabilmesi, sigorta bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması için biz acenteler bugüne kadar durmadan, yorulmadan çalıştık. Hala aramızda 50 yılını aşmış ve devam eden çok değerli meslektaşlarımız mevcuttur. Emeğimiz göz ardı edilemez. Sektörün daha dinamik hale gelmesi için her zaman acentelere ihtiyaç vardır.
Sektörde son zamanlarda yaşadığımız sorunlar biz acenteleri mesleğimizi icra etmede zora sokmaktadır. Sektörün zarar etmesinin sebebi biz acenteler değiliz. Sigorta Şirketlerinin yıllardır Pazar paylarını yükseltmek ve daha fazla prim üretebilmek için doğru fiyatlama yapmayarak fiyat rekabetine girmeleri, üretim olsunda nasıl olursa olsun diyerek rastgele acentelik vererek şişirmeleri, sonrasında da zarar ettik demeleri en çok trafik, kasko, yangın ve sağlık sigortası kesen biz acenteleri zor duruma sokmuştur.
Biz acenteler bir olmak birlik içerisinde hareket etmek istiyoruz. Sektörde yaşanılan sorunlar ve çözümünde taraf olmak istiyoruz. Alınan kararlarda yetkin olmak istiyoruz.
Biz Sigorta Şirketlerinin başarısızlığının faturasının biz acentelere kesilmesini istemiyoruz. Gelir kaynağımız olan komisyonlarımızın düşürülmesini istemiyoruz. Trafik Sigortası keselim diye bize %30 komisyon verdikleri günleri unutmamalarını, Anlaşmalı Kaza Tutanaklarının usulsüzce tutulmasına cezai yaptırımın gelmesini, Ekspere ücret ödememek için Servislere verilen onarım yetkilerinin tekrar gözden geçirilmesini, kaybettiğimiz müşteri sadakatini tekrardan kazanmak istiyoruz.

Biz Zorunlu Trafik Sigortasının Sorunlu Trafik Sigortası olmaktan çıkarılmasını istiyoruz. Bunun içinde Doğrudan Tazmin Sistemini destekliyoruz. Doğrudan tazmin serbest fiyat tarifesine dönülmesini sağlayacağı gibi, Sigorta Şirketinin ve Acentenin de kalitesini ön plana çıkartacaktır. Çapraz satış içinde bize fırsat verecektir. Verilecek ek teminatlar ile poliçe primleri istenilen seviyeye de gelmiş olacaktır. Bu durum Oto Kaza branşında tek poliçeye geçişi sağlayacaktır.
Sektörün sorunları bellidir ve bunların çözümü için yapılması gerekenler de bellidir. Bugün burada bu toplantıyı düzenlememizde emeği geçen İTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kuru üyelerine, bizleri kırmayıp buraya gelen TOBB Sigorta Müdürümüz Mevlüt Söylemez ve SAİK Başkanımız Hüseyin Kasap Bey’e bize bu fırsatı verdikleri için Derneğimiz, üyelerimiz ve meslektaşlarımız adına teşekkür ediyorum” şeklinde ifadelere yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komite Başkanı Hüseyin Kasap ve TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez Sigorta konusunda son gelişmelerle ile ilgili katılımcılara sine vizyon destekli olarak bilgiler verdi.

İTSO’da Sigorta Acentelerine yönelik seminer yoğun ilgi gördü İTSO’da Sigorta Acentelerine yönelik seminer yoğun ilgi gördü İTSO’da Sigorta Acentelerine yönelik seminer yoğun ilgi gördü İTSO’da Sigorta Acentelerine yönelik seminer yoğun ilgi gördü

 

Önceki İçerikGenelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Hatay’da
Sonraki İçerikKörfez İskenderunspor yönetiminden İTSO’ya ziyaret
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.