Yiğitler Er Meydanında

Hatay’ın anavatana katılışının 78. yıl dönümü münasebetiyle Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) tarafından düzenlenen etkinlikler vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Toplu nikâh ve sünnet törenleri, en güzel balkon yarışması ve künefe şöleni gibi birbirinden renkli etkinlikleri Hatay halkıyla buluşturan HBB, Türk kültürünün 5000 yıllık öz sporlarından olan aba güreşini Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

23 Temmuz Pazar günü HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi mersahında gerçekleşen güreşlere HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile beraber CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, HBB idarecileri ile birlikte çok sayıda sporsever vatandaş katıldı.

Adana’dan İstanbul’a Hakkari’den Konya’ya kadar çok sayıda güreşçinin katıldığı turnuva renkli görüntülere sahne oldu. HBB Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan program, İbrahim Öztek’in Başkan Savaş’a aba güreşine yaptığı katkıdan ötürü şilt takdim etmesi ile devam etti.

50 kiloda Kurban Güven, 55 kiloda Hüseyin Çakıt, 60 kiloda Fatih Önalan, 65 kiloda Hatay Büyükşehir Belediyespordan Şükrü Uygan, 70 kiloda Enver Sedat Yolcu, 75 kiloda HBB’li Oğuz Doğruer, 80 kiloda Mevlüt Çolak, 90 kiloda Enes Kaya ve +90 kiloda Ahmet Çağtay rakiplerini birer birer yenerek mutlu sona ulaştılar.

Yiğitler Er Meydanında Yiğitler Er Meydanında Yiğitler Er Meydanında Yiğitler Er Meydanında Yiğitler Er Meydanında

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.