HATAY’DA BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA TOPLANTSI GERÇEKLEŞTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Muhtarlar Derneği Konfederasyonu birlik, beraberlik ve dayanışma toplantısı HATMEK Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen toplantıya, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Arhazoğlu, HBB Genel Sekreteri Prof.Dr. Mehmet Maden, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, HBB Daire Başkanları, Federasyon Başkanları, Türkiye’nin farklı illerinden 350’ye yakın muhtar ve dernek başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları katılım gösterdi.
Toplantı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerin huzurunda saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı.

Hatay’da gerçekleştirilecek olan EXPO 2021 hakkında katılımcılara bilgi veren HBB Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, “EXPO 2021 Hatay’ın son 50 ile 100 yıl arasında en büyük projelerinden bir tanesidir. Biz bunu Hatay’ın kalkınma hamlesi olarak görüyor top yekün bütün Hatay halkının katkı sağlayacağı bir proje olduğunu düşünüyorum. EXPO 2021 sadece Hatay’ın değil Türkiye’nin projesidir. Onun için hazırlıklarımızı son hızla yapmaktayız. Dünyanın en büyük organizasyonundan biri olan EXPO 2021’in Hatay’da yapılması mucize gibi bir olay. Bizim yapacağımız EXPO bir bahçe EXPO’sudur. Bahçe olimpiyatları ile Hatay dünyaya açılmış olacak. Bahçe EXPO ’sunun yanı sıra Hatay’ı gastronomi şehri yapmayı amaçlıyoruz. Ve bitki ve aromatik bitkilerimizi de EXPO’da tanıtarak çeşitliliğimizi dünyaya tanıtma gayesi içerisindeyiz. Bu büyük organizasyonu kentimize kazandıran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a çok teşekkür ederim” dedi.
Gerçekleştirilen tanıtım sunumunun ardından Başkan Savaş, muhtarlar kurucu üyeleri ve ilçe temsilcileri, dernek başkanları ve onur misafirlerine plaket takdim etti.

Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, “Hatay Muhtarlar Derneği 2011 yılında kuruldu. Hep beraber inanarak Hatay’da muhtarlar derneğimizi kurduk. Hatay’daki 13 ilçe ile başladık fakat yerel seçimlerden sonra 15 ilçe olduk ve çalışmalarımızı hızlandırdık. Sayın Başkanımızın da katkıları olmasaydı şimdi bu kadar muhtarlarımız ile bir arada olamayabilirdik. Türkiye’nin 81 ilinden gelen ve yavru vatan Kıbrıs’tan gelen misafirlerimiz ile toplantımızı gerçekleştirmekten oldukça mutluyum. Temmuz ayı toplantımızın Hatay’da olmasını istememizin sebebi komşu ülkemiz olan Suriye’deki savaşın başlaması ile Hatay’da oluşan olumsuz algıyı olumlu yöne dönüştürmek istememizdir. Katıldığım toplantılarda Hatay’ın çatışmalar içerisinde olduğu dile getiriliyor. Ve bu olumsuz algı maalesef bizi oldukça üzmektedir. Hatay’da barış, kardeşlik, hoşgörü ve huzur var. Umut ediyoruz ki sizler de Hatay’daki barışı, sevgiyi ve sıcaklığı yakından hissetmişsinizdir. Bizler buradaki olumsuz algıları olumlu yönde olması adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. EXPO 2021’in Hatay’da gerçekleştirilmesi bizler için oldukça önemli. Bu dev projenin Hatay’da gerçekleştirilmesinde emeği geçen Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a çok teşekkür ederim. Böyle bir belediye başkanımız olduğu için çok şanslıyız” ifadelerine yer verdi.

Hatay’da insanların birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde yaşadıklarını ifade eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz,” Hatay farklı etnik kökenlerin birlik ve beraberlik içinde yaşadığı çok güzel ve oldukça hoşgörülü bir şehir. Bu güzel coğrafyaya hizmet eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı kutluyor, tebrik ediyorum. EXPO 2021’in Hatay’a hayırlı olmasını diliyorum. Biz bugün Türkiye’de 33’üncüsünü düzenlediğimiz istişare toplantısını gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda sosyal güvencemiz ile ruhsatlı silah taşımamızda yapılan çalışmalarda destek veren baştan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a, hükümetimize ve parlamentodaki tüm siyasi partilerimize teşekkür ediyorum. Önemli olan sorunlarımızı gerçek anlamda yasallaştırdılar. Siyasi partilerimiz demokrasimizin nasıl vazgeçilmez unsurları ise de muhtarlar da halkımızın vazgeçilmez unsurlarıdır. Muhtarlarımız hizmetlerin yürütülmesi, merkezi yönetime ve yerel yönetimlere yardımcı olmaktadırlar. Ayrıca muhtarlarımız halkımızın sorunlarının çözülmesinde köprü görevi gören değerleridirler. Bu doğrultuda yaşasın köyler, yaşasın mahalleler diyorum. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın kısıtlı imkânlara rağmen yaptığı çalışmaları yakından takip ediyor ve onu yürekten seviyorum. Allah herkese böyle belediye başkanı nasip etsin” dedi.

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen misafirleri ve Hatay’daki muhtarları ağırlamaktan oldukça mutlu olduğunu dile getiren Başkan Savaş,” Bizler muhtarlarımız ile birlik ve beraberlik içerisinde hemşehrilerimize hizmet etmek için çalışmalar gerçekleştirmek istedik. Mahmut Gülcü kardeşimizin başkanlığında burada bir dernek kuruldu. Hatay’ın her ilçesinde birlik ve beraberlik toplantıları yaptık. Bütün muhtarlarımıza Hatay’ı bütünleştirme adına yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Hatay’daki birlik ve beraberliğin devam etmesi amacıyla oldukça çaba sarf ettiklerini dile getiren Başkan Savaş,” Biz 6 buçuk yıldır bütün kanaat önderlerimiz ile Hatay’daki birlik ve beraberlik için çok çaba sarf ettik. Hatay dışarıdan bakıldığında savaş ortamı veya parçalanmış bir toplum olarak gözükse de buraya misafir olarak gelen herkes bu düşüncelerini değiştirecektir. Biz Hataylılar bütün renklerimiz ile Atatürk’e, Türk Bayrağı’na ve Cumhuriyete aşık insanlarız. Bu kadar büyük değerlere aşk içinde bakan toplumun yıkılması mümkün değildir. Benim belediye başkanlığı adaylığımda Hatay’ın iki önemli sorunu vardı. Bu sorunlar Ortadoğu’da yaşanan savaş ve ekonomi sıkıntısı. Önce huzuru sağlamak için çalışmalar gerçekleştirmeye başladık daha sonra da hizmet verme gayesi içerisine girdik. Sığlaşan ekonomimiz için turizm, tarım ve taşımacılık ile ilgili çalışmalarımız var. Turizmi arttırmak ve Hatay’ı markalaştırmak için EXPO 2021’i aldık. Ayrıca turizme katkı sağlamak amacıyla Hatay’ın gastronomisini tescillemesi gerekiyor. Hatay 600’ün üstünde yemek çeşidiyle dünyada bir numara bir şehirdir. Bizim bunu bilmemiz maalesef yetmiyor bunu tüm dünyanın bilmesi gerekiyor. Bunun için de UNESCO’nun da bunu tescillemesi gerekiyor. Eylül ayında Hatay’ın gastronomi şehri olması için tescillenmesini bekliyoruz. Biz şimdi çok önemli bir çalışma içerisine girmekteyiz. Şu an Hatay dördüncü teşvik bölgesinde ve Suriye ile birlikte Hatay’daki dengesiz ekonomik dağılma ile dördüncü bölge olmamız bizim gelirimizi etkiliyor. Ankara’nın Hatay’ı 5. Teşvik bölgesi olarak alması lazım. Bunun için de imza kampanyası başlatıyoruz. Siyasi partiler, muhtarlarımız, stklarımız ve tüm yetkililerimizi bu imza kampanyasına davet ediyoruz. Siyaset karıştırmadan çocuklarımızın geleceği için Hatay’ın hak ettiği 5. Teşvik bölgesi olmasını istiyoruz.

Muhtarların çalışma konusunda gerçekleştirmiş oldukları hassasiyete değinen MHP Hatay Milletvekili Mehmet Arhazoğlu, “Bir Hataylı olarak sizleri burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Muhtarlarımızın hepsi bizim için birbirinden değerlidir. İlimizde sorunların giderilmesinde ve insanların yaşamlarının kolaylaştırılmasında muhtarlar çok önemli bir rol üstlenmekteler. Toplum menfaatini düşünerek hareket edip halka daha çabuk hizmet vermek gayesi ile çalışmalar gerçekleştiren muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu,” Hoşgörü ve medeniyetler şehrimiz olan Hatay’a hepiniz hoş geldiniz. Muhtarlar gerek merkezi idarenin gerekse yerel idarede köprü vazifesi görürler. Köyünü ve mahallesini adeta cennete dönüştüren muhtarlarımız vardır. Bulunduğumuz coğrafya Ortadoğu’ya oldukça yakın. Yüzyıllardır Anadolu coğrafyası birçok coğrafyadan muhacir almıştır. Bu muhacirler Hatay’da da var. Bugün Suriye’den bizim şehrimize gelen misafirlerin yaşadıkları sıkıntılarını Hatay vali yardımcısı olarak görebiliyorum. Allah kimsenin başına böyle bir acı vermesin. Ve kimseyi vatansız ve devletsiz bırakmasın. Bizler onları anlamak ve yaptıkları hataları da görmek zorundayız. Biz vatanımızı ve devletimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağız. Emperyalistlerin coğrafyamızda yapmak istedikleri oyunları boşa çıkaracağız. Türk milletinin mayasında da bu var. Hatay’a karşı ciddi bir yanlış algı var. Ben 2 yıldır burada bulunmama rağmen hiçbir kavga ile karşılaşmadım. Hatay oldukça güzel bir şehir. Medeniyetler şehri Hatay’a gelerek bizleri onurlandırdığınız için hepiniz hoş geldiniz. Birlik ve beraberlik adına bizleri burada toplayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a da teşekkür ederim” dedi.

HATAY’DA BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA TOPLANTSI GERÇEKLEŞTİ HATAY’DA BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA TOPLANTSI GERÇEKLEŞTİ

Önceki İçerikPolis Noktasına Saldırı 2 Şehit 1 Yaralı
Sonraki İçerikTOPLU NİKAH VE TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.