İyi Bir Yapı Tasarımı, İyi Bir Zemin Araştırmasından Geçer

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, İskenderun Belediyesi teknik personeli ile özel sektörde faaliyet gösteren inşaat ve jeoloji mühendislerinin katıldığı Geoteknik Etüt Semineri kapsamında pressiyometre deneyi ve kum konisi deneyleri teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Jeoloji Mühendisi Sefa Apak tarafından yapılan pressiyometre deneyi ve İskenderun Bayındırlık Zemin Laboratuvarı personeli tarafından yapılan kum konisi deneyi ilgiyle takip edildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Örnek; “Arazide yerinde yapılan deneyler, zeminlerin birçok farklı mühendislik parametrelerinin elde edilmesine olanak sağlamaktadır” diyerek şunları söyledi: “Deprem kuşağında yer alan bölgemizdeki zayıf zemin koşulları göz önüne alındığında zeminlerin karmaşık davranışının anlaşılması, uygun zemin parametrelerinin tayini açısından oldukça önemlidir. Zemin mekaniği deneylerinin uzman mühendisler tarafından doğru bir şekilde yapılması ve iyi bir zemin araştırması, iyi bir üst yapı tasarımı yapılmasına olanak sağlayacaktır”. Doç. Dr. Murat Örnek, “Tasarımcı ve uygulamacılar için oldukça faydalı geçen bu seminer ve kapsamında yapılan uygulama ve deneysel çalışmaların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve üç gün süren “Uygulamalı Geoteknik Etüt Semineri” kapsamında; zemin ile ilgili mühendislik parametrelerinin tespit edildiği zemin etüt raporlarının niteliğinin artırılmasında dikkat edilecek hususlar ile yapılması gereken deney ve çalışmalar ilgililere aktarıldı.

İyi Bir Yapı Tasarımı, İyi Bir Zemin Araştırmasından Geçer İyi Bir Yapı Tasarımı, İyi Bir Zemin Araştırmasından Geçer İyi Bir Yapı Tasarımı, İyi Bir Zemin Araştırmasından Geçer

Önceki İçerikGörentaş, Belengöz ve Pulluyazı Hudut Karakolu Bölgeleri Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi
Sonraki İçerikEvlenmek İçin “07.07.2017”yi Seçtiler
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.