HATAY Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasının restorasyon çalışmaları başladı

Itır Mimarlık tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanırken Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, binanın onarımına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Yeni bir hizmet binasına kavuşacak olmanın yanı sıra yıkılmaya yüz tutmuş tarihi bir Antakya evini yeniden ayağa kaldıracakları için çok mutlu olduklarını söyleyen yetişen “Yeni hizmet binamızın restorasyon çalışmaları tamamlandığında üyelerimize de modern bir çalışma ve dinlenme alanı kazandıracağımız için çok mutluyuz” dedi.

Cemiyet binasının restorasyonu hakkında konuşan HGC Başkanı Ahmet Yetişen, Hatay gazeteciler cemiyeti ailesine böyle güzel bir tarihi evi kazandırmak bana nasip olduğu için inanılmaz mutlu ve gururluyum, bu binayı zamanında Adalet eski bakanımız Sadullah Ergin ve dönemin Hatay valisi Celalettin Lekesiz’in girişimleriyle milli emlak tan cemiyetimiz adına kiralamıştık aradan geçen zaman içerisinde maliyetinin yüksek oluşu ve çeşitli nedenlerle restorasyonunu yaptıramamıştık, çeşitli defalar yönetim kurulu kararıyla tekrar iade edilmesi gündeme gelmesine rağmen hep bir defa daha şansımı denemek istedim Allahıma şükürler olsun ki en çok arzu ettiğim cemiyetimize tarihi bina kazandırma isteğim gerçekleşiyor.

Büyükşehir başkanımız Doç Dr Lütfü Savaş’a özel olarak teşekkür ediyorum.Sayın Valimiz Erdal Ata ya bizleri cesaretlendirdiği için, teşekkür ediyorum.

Bizleri kapısından çevirmeden her istediğimize olumlu yaklaşan gazetecilere güzel bir cemiyet evi ve inşallah bir kısmını da müze olarak kullanacağımız bir yere kavuşmamıza öncülük ettiği için. Sayın Doç Dr Lütfü Savaş’a ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum.

Binamızın onarımı konusunda bizlerden bir talepte bulunmadan sadece malzemeler karşılığında bu binayı restore edeceğini söyleyen mütaahhit arkadaşım Fikret Bağdadioğlu’na, ITR mimarlık sahibi Mimar Itır Bağdadioğlu’na, Mimar Alican Kaçmaz ve Mimar Tuğçe Yetişen’e teşekkür ediyorum.

Antakya belediye başkanı Mimar İsmail Kimyeci ve Defne belediye başkanı Dr İbrahim Yamana da bizlere sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Dedi.

HATAY Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasının restorasyon çalışmaları başladı HATAY Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasının restorasyon çalışmaları başladı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.