Arsuz Ramazan Bayramı’nda 1 milyon tatilciyi ağırladı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Arsuz’a MOBESE kayıtlarına göre dört günlük bayram tatilinde 220 bin 936 aracın giriş yaptığını açıkladı. Mevcut nüfusu 85.000 olan, ancak bayram tatili boyunca yaklaşık her gün 300 bin nüfusa ulaşan ilçede vatandaşların tatillerini güven içerisinde geçirebilmesi için emniyet güçleri ile birlikte yoğun güvenlik önlemleri alındığını söyleyen Başkan Culha, tatilcilerin bayram tatili boyunca deniz, kum ve güneşin keyfini çıkardıklarını ifade etti.

Dört günlük Ramazan Bayramı tatilinde yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Arsuz’a gelen tatilcilerin alınan tedbirler doğrultusunda tatillerini huzur içerisinde geçirdiklerini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Denizi, kumsalı ve muhteşem doğasıyla farklı bir konuma sahip olan ilçemiz Arsuz’da bayram süresince çok ciddi bir yoğunluk yaşadık. Bayram tatili olunca insanlar sayfiye kenti Arsuz’u tercih etti. Emniyet birimlerinden aldığımız MOBESE bilgilerine göre 4 günlük bayram süresince ilçemizdeki en yoğun gün bayramın son günü yaşandı. Arife günü 43 bin 471 araç, bayramın birinci günü 52 bin121 araç, bayramın ikinci günü 59 bin 799 araç, bayramın üçüncü günü ise 65 bin 545 araç olmak üzere toplamda ilçemize 220 bin 936 araç giriş yapmıştır. Arsuz Belediyesi olarak geçmiş yıllardan yola çıkarak bunun hesabını yapmış, Fen işleri, çevre ve temizlik birimlerimiz bu yoğunluğun oluşacağını dikkate alarak hazırlıklarımızı yapmış ve gerekli önlemleri almıştık. İhtiyaç duyulan noktalarda çöp konteynerleri arttırılmış, trafik yoğunluğunu önlemek için otopark alanları belirlenmiş, çöp toplama saatleri esnafın çalışma saatlerine göre düzenlenmiş ve bu saatlere riayet edilmesi istenmiştir. Gece gündüz demeden kentin rutin temizliği yapılmış olup, tüm birimlerimiz bayram süresince görevlerini eksiksiz olarak yerine getirmişlerdir. İlçemize gelen hem tatilcilerimizin, hem de ilçe halkımızın rahat bir bayram geçirmesini hedefledik ve bu hedefimizde başarılı olduk. Bu vesile ile bayram süresince ilçemizdeki huzur ve asayişin sağlanmasında görevlerini en iyi şekilde yerine getiren tüm güvenlik görevlilerimize ve personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bayram tatilinin Hatay ve Arsuz’un güvenlik açısından sıkıntılı bir bölge olmadığını bir kez daha gözler önüne serdiğine de dikkat çeken Başkan Nazım Culha, bayram hareketliliğinin sadece sezon boyunca değil yıl boyunca devam etmesini de temenni ettiğini söyledi.

Arsuz Ramazan Bayramı’nda 1 milyon tatilciyi ağırladı

Önceki İçerikTrafik kazasında hayatını kaybeden Hizmet-iş Sendikası işçisi Duran’ın ailesine 30 Bin TL Yardım yapıldı
Sonraki İçerikİskenderun’da İlaçlama Çalışmaları Periyodik Olarak Yapılıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.