Meteoroloji Kuzey Afrika Üzerinden Yeni Bir Sıcak Hava Dalgası Bekleniyor Uyarısında Bulundu

Meteoroloji 6.Bölge Müdürlüğü tarafından gönderilen Meteorolojik Değerlendirme Raporu verilerine göre;

Yapılan son analiz ve tahminlere göre, hâlihazırda bölgemizde ve yurt genelinde devam eden ve hissedilen yüksek sıcaklıkların; 30 Haziran 2017 Cuma gününden itibaren Kuzey Afrika’dan gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisiyle daha da artacağı tahmin edilmektedir. Bu sıcak hava dalgası ile birlikte halen normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ülkemizin genelinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde gerçekleşeceği beklenmektedir.

Bu hafta sonu en yüksek hava sıcaklıklarının; Hatay merkezde 42 ve doğu ilçelerinde yer yer 47 derece olması beklenmektedir.

Sıcak hava dalgasının önümüzdeki hafta etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin edilmektedir.

Aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara (Güneş veya Sıcak Çarpması vb.) karşı, başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere tüm vatandaşlarımızın güneş ışınlarının dik geldiği 10.00 – 16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına direk maruz kalmamaları hususunda dikkatli olmaları ve sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları büyük önem taşımaktadır.

Meteoroloji Kuzey Afrika Üzerinden Yeni Bir Sıcak Hava Dalgası Bekleniyor Uyarısında Bulundu

Önceki İçerikİskenderun’da Yeşil Alanlarda Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
Sonraki İçerik’Battı-Çıktı’ Projesi İçin Güzergahlar Belirlendi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.