Ramazan Ayı’nın bereketi Arsuz’u sardı

Farklı dinlerin birlikte yaşama kültürüyle örnek olarak gösterilen Arsuz’da farklı bayramlar da bir arada kardeşçe ve coşkuyla kutlanıyor. İlçedeki barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamının korunmasına katkı sunan, gelenek ve kültürlerin geleceğe aktarılmasına vesile olmasının yanısıra her bayramı halkla birlikte kutlayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Ramazan Ayı içerisinde Alevi vatandaşların kutladığı önemli gecelerde de halkı yalnız bırakmıyor.
Ramazan Ayı’nın birleştirici ve kaynaştırıcı gücünün en üst noktada hissedildiği bu gecelerden biri olan Leyled İl Tıs3atash için özel olarak pişirilen ve iftar için halkla paylaşılacak olan hırise kazanlarını karıştıran Başkan Culha, iftar sonrası da vatandaşlarla birlikte sofraları paylaşarak, dualarına ortak oluyor.

Hicri Takvime göre Ramazan Ayı’nın 19’ncu gününe denk gelen Leyled İl Tıs3atash dolayısıyla Arsuz’un çeşitli mahallelerini ziyaret ederek halkla buluşan Başkan Nazım Culha’ya başkan yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci, Fen İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu ve bazı meclis üyeleri de eşlik etti. Ramazan Ayı içersindeki bu özel gecelerin halkı buluşturmanın yanı sıra toplumsal dayanışmanın artmasına da katkı sunduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Ramazan Ayı’nın bolluğunu, bereketini de yansıtan ve Ramazan Ayı içerisinde yer alan bu gecelerin tüm insanlığa birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur ve barış getirmesini temenni etti.

Ramazan Ayı’nın bereketi Arsuz’u sardı Ramazan Ayı’nın bereketi Arsuz’u sardı

Önceki İçerikDörtyol’da Ramazan Tiyatro Ekibi İle Şenlendi
Sonraki İçerikBaşkan Culha,İstihdam sorunu hizmet sorununun önüne geçti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.