İTSO ve Muhasebeciler Odası işbirliğiyle İnşaat Muhasebesi konulu seminer düzenlendi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası İşbirliğiyle düzenlenen seminerde katılımcılara ‘İnşaat Muhasebesi ve Vergi Uygulamaları’ konulu bilgiler verildi.

İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda düzenlenen seminere, konuşmacı olarak katılan İSMMMO TESMER yönetim kurulu üyesi eğitmen Halim Bursalı katılımcılara sine vizyon destekli olarak bilgiler verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen;“İTSO olarak zaman zaman diğer Odalarımızla birlikte toplantı ve seminerler düzenleyerek üyelerimizi ve kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Bu gün de İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamız ile birlikte önemli bir konuyu daha sizlerle paylaşmak adına bir aradayız.

İş güvenliğiyle ilgili kanun hükmünde bir kararname yayınlandı. 2017 yılının Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan İş Güvenliği Uzmanlığı işi, 2020 yılına ertelendi. Bunun yanında önemli bir konuyu daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Açık Öğretim Fakültesinin iş verenler için sertifika programı var. Bu sertifika programında, iş güvenliği uzmanlığı sertifikaları almaları için iş verenlerimizi yönlendirebilirsiniz. Bu şekilde sertifika alınması durumunda kendi işletmesinin iş güvenliği uzmanlığını işletmelerimiz kendisi yapabilir. Bu vesile ile Toplantının verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Ardından söz alan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım ise, “Günümüzde inşaat ve inşaat muhasebesi çok geniş bir alanı kapsıyor. Dolayısıyla hepimizin kafasında bu konu ile ilgili çeşitli sorular oluşmaktadır. İnşaat Muhasebesini daha detaylı, teknik yönü ile bilgi edinmek amacıyla Halim Bursalı hocamızı İskenderun’a davet ettik. Bu gün İTSO ile birlikte düzenlediğimiz bilgilendirme toplantısında sizlere önemli bilgiler verilecektir. Şimdiden toplantımıza katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İSMMMO TESMER yönetim kurulu üyesi eğitmen Halim Bursalı katılımcılara sine vizyon destekli olarak bilgiler verdi. Bursalı seminerde katılımcılara,r İnşaat işlerinde KDV oranları ve iadesi, İnşaat işlerinde Net Alan hesaplamaları, Özel (Kişisel Kullanım için) inşaatlar, Yapı inşaatları, Hasılat Paylaşımı inşaatlar, Kat Karşılığı inşaatlar, İnşaat Taahhüt işleri, Yıllara göre Daire İnşaat onarım işleri, İş ortaklıkları, İnşaat işlerinde SGK Uygulamaları ile ilgili sine vizyon destekli olarak bilgiler verdi.

İTSO ve Muhasebeciler Odası işbirliğiyle İnşaat Muhasebesi konulu seminer düzenlendi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.