Eski Ramazanlar Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde Can Buluyor

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan bu yıl ecdat geleneklerini Hatay halkıyla buluşturmak üzere 5-11 Haziran tarihleri arasında Payas Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinliklerini düzenliyor.

Ramazan etkinliklerinin bu yılki tanıtım programı için Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde etkinlik yapacak ekip ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Yeni bir Ramazan ayına sevinçle, heyecanla ve umutla kavuşmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz.

Ecdadımız, Külliye’nin tam orta noktasında bulunan Dua Kubbesi altında, bütün hayırlı işlerin başlangıcını dualarla yapardı. Biz de restorasyon sonrası her organizasyonumuzu burada ilan ediyor, nikahlarımızı burada kıyarak hayırlı bir işin başlangıcı olduğunu gösteriyoruz.
1500’lerden bugüne miras kalan Mimar Sinan’ın ustalık eserlerinden biri olan Sokollu Mehmet Paşa Külliyemizde biz de Payas Belediyesi olarak hayırlı faaliyetlerin başlangıcını burada yapmaya özen gösteriyoruz. Etkinliklerimizin tanıtımını da burada gerçekleştirerek mübarek olmasını diledik.

5 Haziran Pazartesi günü başlayacak etkinliklerimiz, 12 Haziran günü sona erecektir. Halkımızın milli ve manevi değerlerine ve geleneklerine uygun olarak yapılacak etkinlik programımız, Sokollu Mehmet Paşa Külliyemizde akşam saat 20.30 – 23.30 arasında düzenlenecektir.

Geleneksel kültürümüzü gelecek nesillere ve Kırıkhan ilçemizde yaşayan çocuklarımıza aktarmak için, 6 Haziran Salı akşamı sanatçılarımızla birlikte Kırıkhan’a misafir olarak gideceğiz. Gönül dünyamızda coşkunun yoğunlaştığı, bir Ramazan programını Kırıkhan’da hep birlikte yaşayacağız.

Sanatçılarımız, geleneksel orta oyunumuz ‘Kavuklu ve Pîşekâr’ı sahneleyecek, ‘Karagöz ve Hacivat’ı canlandıracaklardır. Gösteri sanatlarımızdan olan ‘Meddâh’ ve ‘Masalcı Dede’ hikayeleri ‘Âşık ile Mâşuk’ dansları, Semâzen gösterileri, ödüllü yarışmalar ve animasyon etkinlikleri ile halkımızın 11 Ayın Sultanı Ramazan ayını dolu dolu geçirmelerini sağlayacağız.

Külliyemizde altı akşam yapılacak Ramazan etkinliklerinde, çocuklarımız tahta bacak ve palyaço ile eğlenirken, Osmanlı şerbeti, patlamış mısır, pamuklu şeker ve macun ikram edilecektir. Animasyon grubu ödüllü sürpriz yarışmalar düzenleyecek, çocuklarımıza sürpriz hediyeler verilecektir. “Payas Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinlikleri” ile halkımızın eski Ramazan geleneklerini aile olarak yaşamalarını istiyoruz ve tüm hemşehrilerimizi Külliyemizde düzenlenecek programlara bekliyoruz.

YETİMLER, ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI, YAŞLI KİMSESİZLERE İFTAR PROGRAMLARI

Ramazan ayı içinde; yetimlerle birlikte özel iftar programı, şehit yakınları, Gaziler ve Gazi yakınları için özel iftar programı, yaşlı ve kimsesizler, üniversite öğrencileri, gençler, çocukların katılacağı özel iftar programı düzenleyeceğiz. AK Parti Payas İlçe Teşkilatımızla birlikte her gün ev ev gezerek iftarlara katılıyoruz.

Ayrıca 17 Haziran’da büyük bir iftar programıyla büyük bir protokol ve bakanlarımızın katılımıyla Ramazan programlarımızı taçlandıracağız.

Payas Belediyesince düzenlenen program bir hafta boyunca 20.30 – 23.30 saatleri arasında Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde sürecek olup tüm ziyaretçilere açıktır.

Eski Ramazanlar Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde Can Buluyor Eski Ramazanlar Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde Can Buluyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.