Arsuz’a yeni yaşam merkezi

Haziran ayı toplantısını biri önerge, dört gündem maddesiyle gerçekleştiren Arsuz Belediye Meclisi, FİFA standartlarına kavuşturduğu Karaağaçspor Tesisleri’nin ardından Arsuz Gözcüler Spor Tesisi Yapımı ile ilgili önemli bir karara daha imza attı. İçerisinde spor sahalarının yanısıra, sosyal donatılarının yer aldığı muhteşem bir projenin daha Arsuz’a ve Arsuzlular’a kazandırılması için Belediye Başkanı Nazım Culha’ya oybirliğiyle yetki veren meclis üyeleri, halka hizmet etme noktasında bir kez daha kenetlendi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında gerçekleşen toplantıda ayrıca Arsuz İmar Limited Şirketi’nin yetki devrinin alınması ve sermaye artırımı yapılması ile ilgili önerge, 1/5000 revizyon imar planı bulunan Gökmeydan Mıntıkası 3203 Numaralı Parselin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ve Nikah Salonu Kullanma Ücreti ile ilgili üç gündem maddesi komisyonlara havale edildi.
Gerçekleşen ikinci oturumda gündem maddeleri komisyon raporlarının okunmasının ardından oy birliğiyle kabul edilirken, yeni ve modern nikah salonunda gerçekleşecek olan nikah ücretleri de şöyle belirlendi: Hafta içi ve hafta sonu mesai saatleri dışında 100 lira, kokteyl organizasyonunu kendileri yapmak şartıyla(iki saat ara sınırlandırılması koşuluyla) 250 lira, nikah töreni dışında sosyal tesisi olarak kullanım ücreti gündüz 300 lira, gece 500 lira.

Gözcüler Spor Tesisi Projesi’nin turizm kenti olan Arsuz’da hem halkın, hem de yerli ve yabancı turistlere hizmet etmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Gözcüler’de küçük bir halı sahamız ve yanında harabe durumunda olan bir bina var. En son yaptığımız Doğa ve Su Sporları Festivali’nin o bölgenin Arsuz için yeni bir yaşam alanı olduğunu gördük. Oralarda kentin ihtiyaçlarına cevap verebilecek modern tesislere ihtiyaç olduğunu tespit ettik. 8732 m2’lik alanda yapımı düşünülen projede halı saha, tenis kortu, basket ve voleybol sahasının yanı sıra kafeterya bulunuyor. Yaklaşık 1 milyon civarında bir proje olduğu düşünülüyor. Şu an hızlı bir yatırım peşindeyiz. Ancak bu projeye ayıracak bütçemiz yok. Bu projenin ilçemiz için çok iyi olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle ilk kez bu belediyede yap – işlet – devret modelini uygulamayı düşünüyoruz. Şu anki meclis kararı sadece bu projenin geliştirilmesi, ihale şartnamesinin hazırlanması, projenin detaylandırılması ile ilgili bir yetkidir. Herhangi bir aşamaya gelince meclis grubuyla tekrar bir araya gelip, konuyu tartışacağız” dedi.

Arsuz’a yeni yaşam merkezi

Önceki İçerikRamazan Denetimleri Devam Ediyor
Sonraki İçerikBelen Belediyesi’nden “Hoş Geldin Bebek” projesi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.