Tuluhan Tekelioğlu’nun hazırladığı ‘Yapabilirsin’belgeseli yoğun ilgi gördü

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş adamları (ATSİAD) İşbirliğiyle düzenlenen Tuluhan Tekelioğlu Belgeseli ‘Yapabilirsin’ yoğun ilgi gördü.

İskenderun’da ekonominin lokomotifi konumunda olan şehrimizin iki güzide Sivil Toplum kuruluşu İTSO ve ATSİAD üyelerine ve İskenderun halkına sosyal sorumluluk bilinci ile hareket ederek, TuluhanTekelioğlu’nu İskenderun’adavet etti.

Son belgeseli ile kadınların ve erkeklerin beğenisini kazanan Tuluhan Tekelioğlu, Ülkemizde yaşayan kadınlarımızın yaşadıkları sorunları anlatan ‘Yapabilirsin’ Belgeseli ile yurt içinde ve yurt dışında bir çok ödül alarak önemli bir başarıya imza attı.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında; “Toplumsal baskıların en fazla etki ettiği bireyler, hiç şüphesiz ki kadınlarımızdır. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde kadınlarımızın kendilerine biçilen geleneksel rollerin dışına çıkarak, kendi seçtikleri hayatı yaşamaları neredeyse olanaksızdır. Ancak toplumun dayattığı tabuların dışına çıkarak kendi tercihlerini yaşayan kadınların büyük mucizeler yarattığını da görmek mümkün.

Sanıyorum ki bugünkü belgeselde de topluma ilham veren kadınlarımızın hayatlarından bazı bölümler izleyeceğiz. Bu değerli belgeselin yapımcısı Sayın Tuluhan Tekelioğlu’nu yürekten kutluyor, ‘Yapabilirsin’ isimli yapımın tüm kadınlarımıza esin kaynağı olmasını diliyorum” dedi.

ATSİAD Başkanı Züher Bulgurcu ise yaptığı konuşmasında; “ Bu belgesel gerçekten çok anlamlı. Kadınlara yönelik, kadınları cesaretlendiren, onlara moral veren öz güvenlerini arttıran bir film. Bu filmde 30 tane bayan var. Onların hayatları ve başarıları anlatıyor ama bir çok erkeğin de bu konulardan esinlenerek ders alacaklarına inanıyorum. Dernek olarak her zaman bu tür bir sosyal etkinlik düzenlemenin arayışı içerisindeydik. Antakya’da bu filmin galası yapıldı ve çok ses getirdi. Sağolsun Hatay Kadın Girişimciler Kurulu yönetiminden bu konuda büyük destek aldık. ATSİAD yönetim kuruluna ve İTSO Yönetimine de katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Yoğun katılımın olduğu etkinlikte ‘Tuluhan Tekelioğlu hazırladığı ‘Yapabilirsin’ Belgeseli ilgi ile izlendi.
Belgesel sonunda alkışlarla kürsüye gelen Tuluhan Tekelioğlu ise; “Benim amacım, kadınlara bir film yapmak değildi. Kadınların cesaretinin bulaşıcı olduğunu tüm topluma gösterip, kadınlardan Türkiye’ye bir umut filmi yapmaktı. Çünkü ben yarınlarımızı kadınlarımız ve erkeklerimiz tarafından yüceltileceğine inanıyorum” şeklinde ifadelere yer verdi. ATSİAD BaşkanıZüherBulgurcu ve İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Tuluhan Tekelioğlu’na plaket takdim ederken, Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen de Belgeselde rol alan Ümmiye Koçak’a plaket takdim etti. Etkinlikte Tekelioğlu’nun hazırladığı ‘Yapabilirsin’ belgeselinde rol alan ve İskenderun’a gelen bayanlar da yoğun ilgi ile karşılaştılar. Programın sonunda ise Tuluhan Tekelioğlu, okurlarına ‘Üvey Evlat’ adlı son kitabını imzalayarak dağıttı.
İTSO ile ATSİAD İşbirliğiyle düzenlenen Tuluhan Tekelioğlu’nun hazırladığı ‘Yapabilirsin’ adlı Belgeselin tanıtım etkinliğine, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, ATSİAD BaşkanıZüher Bulgurcu, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İTSO yönetim kurulu üyeleri Gassan Kuran, M.Ali Bulut. İTSO Meclis Üyeleri, Hatay Kadın Girişimciler kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen ve yönetim kurulu üyeleri, ATSİAD Yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Tuluhan Tekelioğlu’nun hazırladığı ‘Yapabilirsin’belgeseli yoğun ilgi gördü Tuluhan Tekelioğlu’nun hazırladığı ‘Yapabilirsin’belgeseli yoğun ilgi gördü Tuluhan Tekelioğlu’nun hazırladığı ‘Yapabilirsin’belgeseli yoğun ilgi gördü

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.