İste’li Öğrencilerden Beyaz Melek Sakinlerine Ziyaret

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileri hazırladıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Değerlerimize Değer Katıyoruz” sloganı ile İskenderun Özel Beyaz Melek Bakım Merkezi sakinlerini ziyaret etti.

Yaşlıların sıkıntılarına dikkat çekmek ve onların yalnızlıklarını paylaşmak için bir araya gelen İSTE’li Öğrenciler, Beyaz Melek Bakım Merkezine giderek yaşlı ve bakıma muhtaç insanlara destek olmaya ve onlara moral vermeye çalıştılar.

Ziyarette çiğköfte yoğurup, bakım merkezi sakinleriyle şarkılar söyleyen Öğrencilerin bu örnek davranışı merkez çalışanları ve misafirler tarafından takdirle karşılanırken bakım merkezinde kalan hasta, yaşlı ve engelli bireyler öğrencilerin ziyaretiyle moral bulduklarını belirterek, “Böyle ziyaretlere her zaman ihtiyacımız var. Hiç tanımadığımız insanların gelip bizlerle vakit geçirmesi bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandılar.

Projeye katılan öğrenciler ise, “Aslında bir insan olarak hepimizin içinde hissettiği fakat çoğu zaman yüzleşmekten korktuğumuz bir gerçektir yaşlılık. Bizler bugün burada yaşlılarımızı ziyaret ederek topluma örnek oluşturma konusunda bir adım attığımızı düşünüyoruz. Bu tür eğitim ve uygulamaların tüm gençler üzerinde harekete geçirilmesi halinde, toplumun her kesiminde bir iyileşme, birleşme, kaynaşma, tek yürek olma gibi kaybettiğimiz değerlerin daha sağlam bir temel üzerinde, gençlerin elleriyle inşa edileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandılar.

Beyaz Melek projesine destek verenlere de teşekkür eden öğrenciler;
“Toplum adına hiçbir beklenti içinde olmadan özveride bulunma fırsatını bizlere veren hocalarımıza, bu projede desteklerini esirgemeyen Psikolog İmren Hanıma, Bakım Merkezi çalışanlarına, Gaziye Hatun Kız Yurdu Müdürlüğüne, Manolya Çiçekçiliğe, Cuma Pazarı esnafına ve bizden yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz’ diyerek sözlerini tamamladılar.

İste’li Öğrencilerden Beyaz Melek Sakinlerine Ziyaret İste’li Öğrencilerden Beyaz Melek Sakinlerine Ziyaret İste’li Öğrencilerden Beyaz Melek Sakinlerine Ziyaret

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.