1.Ulusal Jürili 19 Mayıs Karma Sergisine Yoğun İlgi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) tarafından, Türkiye’nin dört bir yanından gelen eserlerle oluşturulan ve İMYO Geleneksel El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Adem Çolak ile Merve Düzağaç Çolak küratörlüğünde tertip edilen 1.Ulusal Jürili 19 Mayıs Karma Sergisi, 1 hafta boyunca ziyarete açık tutuldu.

Sergi için, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı fuaye alanında gerçekleştirilen açılış törenine; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Hakan Kılınçkaya, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci katıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Adem Çolak sergiyle ilgili yaptığı açıklamada; “19 Mayıs ülkemiz için özel günlerden biri ve bizde bu özel günü ölümsüzleştirmek için ulusal jürili karma sergisi düzenlemeye karar verdik. 200’e yakın başvuru geldi ve hala gelmeye devam ediyor. 36 farklı üniversiteden 94 tane akademisyenin eserleri jüri tarafından seçildi ve şu an burada sergileniyor. Bu sergi sonunda, bu eserler derlenerek bir kitapçıkta toplanacak ve sanatseverlerin beğenisine sunulacak” diyerek sergi hakkında sanatseverlere bilgi verdi.

1.Ulusal Jürili 19 Mayıs Karma Sergisine Yoğun İlgi 1.Ulusal Jürili 19 Mayıs Karma Sergisine Yoğun İlgi 1.Ulusal Jürili 19 Mayıs Karma Sergisine Yoğun İlgi 1.Ulusal Jürili 19 Mayıs Karma Sergisine Yoğun İlgi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.