Samandağlılar Derneği Kadın Kollarından şehrin tanıtımına katkı

İskenderun Samandağlılar Derneği Kadın Kolları tarafından organize edilen ve her yıl geleneksel hale gelen Samandağ gezisi bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kadın kolları bünyesinde yaklaşık 100 kadın önceki gün Samandağ’a gelerek, ilçenin tarihi, turistik ve kültürel yerlerini gezdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kadın Kolları Başkanı Semra Açıkyol “İskenderun Samandağlılar Derneği Kadın Kolları olarak her yıl Samandağ’a gezi tertip ediyoruz.Bu etkinlikten amacımız, dernek kadın dayanışmasını güçlendirmek, Samandağ’ı tanımak ve tanıtmaktır. Gezimizin ilk durağı Deniz sahilinde bulunan Hz. Hızır Makamı ziyareti oldu. Ardından, Vakıflı köyü, Hıdırbey tarihi Musa Ağacı ve diğer tarihi yerleri gezdik. Kadın kolları olarak bu geziden son derece memnun olduk.

Gezi sırasında Samandağ’ın yöresel yemeklerini de tatma imkanı bulduk. Samandağ’a has yerli ipek, defne sabunu, reçel çeşitleri ve likör alışverişinde bulunduk. Bu gezimizde Truva Restaurant’da konakladık. Samandağ’ın yemeklerini beğendik. Misafirseverlikte, İlgi ve hizmette kusur etmediler. Kendilerine teşekkür ediyoruz Kadın kolları olarak yılda en az 2 gezi tertipliyoruz. Etkinliklerimiz arasında kahvaltı , sanatsal faaliyetler ve kadınlara yönelik el sanatları kurslarımız mevcuttur. ” ifadelerine yer verdi.

Truva Restaurant sahipleri Mithat Boğday ve Serdar Aksu, İskenderun da yaşayan Samandağlı kadınları ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek “ Dernek mensubu kadınların bu etkinlikleri, aynı zamanda Samandağ’ın tarihi, turistik ve kültürel yerlerinin, yöresel yemeklerinin tanıtımına ve turizmin gelişmesine önemli katkılar sunuyor. İlçemiz turizmi ve ekonomisinin gelişmesi için bu tür etkinliklere ihtiyaç vardır. Bu konudaki duyarlılıklarından dolayı İskenderun Samandağlılar Derneği Kadın Kolları üyelerine teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Samandağlılar Derneği Kadın Kollarından şehrin tanıtımına katkı Samandağlılar Derneği Kadın Kollarından şehrin tanıtımına katkı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.