Erasmus+ İle Belen’li Gençler Hırvatistan’da

Belen Kaymakamlığı’nın ortağı olduğu Erasmus+ Gençlik Değişimi kapsamında yürütülen “Sunflower Power” adlı proje 27 Nisan- 06 Mayıs 2017 tarihleri arasında Hırvatistan’ın ev sahipliğinde İtalya, Romanya, Türkiye ve Slovenya ülkelerinden toplam 25 katılımcıyla Hırvatistan’ın Gvozd (Vrginmost) kasabasında gerçekleştirildi.

Belen Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM; Proje boyunca yaygın eğitim metotları kullanılarak geri dönüşüm, atık yönetimi, sürdürülebilirlik ve organik tarım konuları hakkında uygulamalı olarak etkinliklerin yapıldığını, yapılan etkinliklerin bölge halkına sunularak projenin yaygınlaştırılması amaçlandığını dile getirdi.

Bunların yanı sıra, Gvozd kasabasında bulunan Suncokret Gençlik Merkezi’nde çocuklarla bir araya gelinerek geri dönüşümün önemini kavramaları için, atıklardan çeşitli materyaller geliştirilerek hayata kazandırılmasının sağlandığını belirtti.

Kaymakam Abdulaziz AYDIN; Erasmus+ projelerinin ülkemizi tanıtmak için güzel bir fırsat olduğunu; gençlerin sosyal, kültürel ve dil öğrenimi açısından kendilerini geliştirme imkanı bulduklarını belirterek, ülkemizi en iyi şekilde temsil eden 5 gencimize ve proje koordinatörü Yeliz SEVİM’e teşekkürlerini iletti.

Erasmus+ İle Belen’li Gençler Hırvatistan’da Erasmus+ İle Belen’li Gençler Hırvatistan’da Erasmus+ İle Belen’li Gençler Hırvatistan’da

Önceki İçerikBaşkan Culha , Arsuz Cumhuriyete sahip çıkan bir ilçedir
Sonraki İçerikKörfez Musiki Derneği’nin “Baharla gelen şarkılar” konseri görkemli geçti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.