Hatay Kitap Fuarı Açıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve Eylül Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen Akdeniz’in en büyük kitap fuarı olma özelliğine sahip HBB Kitap Fuarı 12 Mayıs Cuma günü ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Hatay’ın kültürel ve sosyal yönünü zenginleştirmek adına sayısız etkinliğe hemşehrileriyle buluşturan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir ilke daha imza attı.
Bu yıl ilki düzenlenen kitap fuarına Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Gökhan Yıldırım, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, BBP Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli, MHP İl Başkanı Adnan Aktaş HESOB (Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği) Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, Eylül Fuarcılık Koordinatörü Gazeteci Yazar Remzi Çayır, yazar Şükrü Erbaş, yazar Lütfü Akdoğan ve çok sayıda Hataylı yazar ve vatandaş katılım gösterdi.

Primemall Antakya alışveriş merkezinin karşısındaki fuar alanında gerçekleştirilen açılış töreni HBB Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başladı. Türk ulusunun ulu önderi Gazi M. Kemal Atatürk ve aziz şehitler adına bir dakikalık saygı duruşu ve sonrasında okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından sahne alan ve büyük beğeni ile izlenen HBB Halk Dansları Topluluğu’nun (The Sun Of Antioch) harmandalı gösterisi katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

12-21 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanından 126 yayınevi ile 15 ünlü kitap yazarının katılacağı kitap fuarında Eylül Fuarcılık adına açılış konuşmasını gerçekleştiren Remzi Çayır, “ Bugüne kadar birçok yerde fuar gerçekleştirdik. Bu fuarlara özellikle öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Birçok yazar, okuyucularıyla, okuyucular da sevdiği beğendiği yazarlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Ülkemizde okur -yazar oranını arttırmak için kitap fuarlarına daha çok önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere bu güzel ve anlamlı etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

“HATAY HALKININ BU FUARI LAYIKIYLA TAŞIYACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM”

Fuarın onur yazarı olarak davetliler arasında yer alan yazar Erbaş, “ Yaşamım boyunca Hatay’a birçok kez geldim. Hatay kültür ve medeniyet zenginliğini içerisinde barındıran bir şehir. Bu coğrafyanın en çok ihtiyacı olan bir etkinlik bugün burada halk ile buluştu. Hatay için geç kalınmış bir fuar ama Hatay halkının bu fuarı layıkıyla taşıyacağına yürekten inanıyorum. Başta beni buraya onur konuğu olarak davet eden Eylül Fuarcılığa ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

GÜZELMANSUR: HATAY BUGÜNLERDE İLKLERİ YAŞIYOR”

Hatay’ın bu yıl ilkleri yaşadığının altını çizen Güzelmansur, “ Hatay’da okur -yazarlık oranı Türkiye ortalamasının çok üst sıralarında. Daha önceleri ben dahil Hataylı öğrencilerimiz kitap fuarı için Adana’ya gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu bizim için büyük bir eksiklikti. Hatay bugünlerde ilkleri yaşıyor. Büyükşehir sadece alt yapı ve üst yapı yapmakla değil şehrin kültürel ve sosyal yönünü de arttırmakla yükümlüdür” açıklamasında bulundu.

GÜVEN: HATAY’IN 15 İLÇESİNDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİMİZİ KİTAP FUARINA ÜCRETSİZ OLARAK TAŞIYACAĞIZ”

Hatay’ın kültür seviyesinin çok yüksek olduğunu belirten Başkan Güven, “Hepinizi burada misafir etmekten büyük mutluluk duyuyorum. HBB Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a bugün ben vekalet ediyorum. Hepinize sevgi ve selamlarını getirdim. Ben de uzun yıllar meslek odası başkanlığı yaptım ve birçok fuara katıldım. Önceleri küçücük otel odalarında ya da çadırlarda gerçekleştirilen fuarlar giderek fuar alanlarında organize edilmeye başlandı. Bugüne kadar böyle bir etkinlik Hatay’da yapılmamıştı. Belediyemize ait bu alanı fuar alanı olarak tahsis ettik ve ilk olarak tarım fuarını burada gerçekleştirdik. Ardından mobilya fuarı ile yapı ve inşaat fuarı geldi. Şimdi de kitap fuarını siz değerli hemşehrilerimizle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Bu fuara 10 gün boyunca Türkiye’nin birçok yerinden yayın evleri ve yazarlar gelecek. Hatay’ın 15 ilçesinde eğitim gören öğrencileri büyükşehir belediyesi olarak fuar alanına ücretsiz olarak taşıyacağız. Etkinlikte emeği geçen ve destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“HATAY EĞİTİM YÖNÜNE BAKTIĞIMIZDA BAŞARI SIRALAMASI ÜST DÜZEYLERDE OLAN BİR ŞEHİR”

Son olarak konuşmalarını gerçekleştiren Tetikoğlu, “Medeniyetler şehri Hatay aynı zamanda kültür yönü oldukça zengin bir şehir. Ayrıca eğitim yönüne baktığımızda başarı sıralaması üst düzeylerde olan bir kent. Ümit ediyorum ki bu ülkede kişi başına düşen milli gelir arttıkça kitap okuma yüzdesi de artacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven ve beraberindeki protokol, Akdeniz’in en büyük kitap fuarı olma özelliğine sahip HBB Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

KİTAP FUARI, 21 MAYIS PAZAR GÜNÜNE KADAR ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Fuarda stant açan yayınevlerini tek tek ziyaret eden Güven, fuar alanındakilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Her gün birbirinden değerli ve farklı yazarları ağırlayacak olan fuar, 21 Mayıs Pazar gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor.
Hatay Kitap Fuarı Açıldı Hatay Kitap Fuarı Açıldı Hatay Kitap Fuarı Açıldı Hatay Kitap Fuarı Açıldı Hatay Kitap Fuarı Açıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.