Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali muhteşem bir şekilde start aldı

Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Belediyesi işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali renkli görüntülerle başladı. Doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, tüplü ve serbest dalış, off-road gösterileri, motokros gösterileri, yelken ve su sporları, bisiklet turu gibi pek çok etkinlikle adrenalin ve heyecan severleri Arsuz’da buluşturan festivalde Cuma günü gerçekleşmesi planlanan açılış konseri, Hatay’daki şehit cenazesi dolayısıyla iptal edildi. Hüyük Sıcak Su, Konacık Arabın Gölü, Hacıahmetli deresi, Işıklı deniz Feneri yürüyüş rotası ile gerçekleşen doğa yürüyüşünün yanısıra, Konacık Bölgesinde sualtı çekimleri yapan ve dalış eğitimi veren Dünya Sualtı Konfederasyonu(CMAS) ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu 3 yıldız dalış ve cankurtaran eğitmeni Tahsin Ceylan’ın katılımıyla renklenen festivale, Gözcüler Sahilinden destek veren yamaç paraşütleri ve yelkenciler de Arsuz’a ayrı bir canlılık kattı.

Arsuz’da deniz turizminin yanısıra spor turizmine de önemli katkılar sunması planlanan festivalde sporcuları yalnız bırakmayan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha örnek bir ev sahipliği sergilerken, etkinlik öncesi Gözcüler Sahili’nde kurulan alanda tertip komitesi ile bir araya gelerek son hazırlıkları büyük bir titizlikle kontrol etti.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, halkla birlikte ilçede konaklayan bine yakın sporcuya misafirperverliğin en güzelini sergileyeceklerini belirterek, festivalle tüm gözlerin Arsuz’a çevrildiğini, festival etkinlikleriyle de doğa harikası olan Arsuz’un tüm güzelliklerinin yeniden keşfedileceğini söyledi.

Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali muhteşem bir şekilde start aldı Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali muhteşem bir şekilde start aldı Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali muhteşem bir şekilde start aldı Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali muhteşem bir şekilde start aldı Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali muhteşem bir şekilde start aldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.