Türk Sineması’nın bilinmeyenleri İSTE’de anlatıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Doç. Dr. Ahmet Gürata, Türk Sineması’nın başlangıcından şu ana kadarki gelişim ve değişimini ele alan ve değerlendiren bir sunum yaptı. Doç. Dr. Gürata konuşmasında ayrıca, Türk Sineması ile ilgili bazı teknik bilgilere de değinerek “70’li yıllarda Türk Sineması, üretkenlik açısından bayağı iyi durumdaydı, şu an için bakıldığında ise 70’li yılların biraz gerisindeyiz. Doğru planlamalar yapıldığı takdirde, Türk Sinemasının geleceği için daha umutlu olmamak için hiçbir sebep yok” ifadelerini kullandı.

Türk Sinemasının tarihsel sürecini istatiksel verilerle anlatan Doç. Dr. Ahmet Gürata, sunumunun ardından İSTE’li öğrencilerin sorularını yanıtladı. Programın sonunda; İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Doç. Dr. Ahmet Gürata’ya günün anısına hediye takdim etti.

Türk Sineması’nın bilinmeyenleri İSTE’de anlatıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.