Expo 2021 Resmi İmzalar Atıldı

Hatay’ın tarihine altın harflerle yazılacak ve şehre çok büyük artı değerler kazandıracak olan “EXPO 2021 Hatay” için resmi imzalar atıldı. Başvuru sürecinden itibaren kentte büyük heyecan uyandıran ve şehrin tüm dinamiklerini bir araya getiren EXPO 2021 resmen Hatay’da.

HBB tarihi binasında gerçekleştirilen imza törenine HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, AIPH(Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Oosterom, AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe, AIPH Pazarlama ve Tanıtım Başkanı Kevin Chung, AIPH Süs Bitkileri ve Mamuller İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu’nun yanı sıra STK temsilcileri ve oda başkanları katılım gösterdi.

EXPO 2021 BARIŞA VE KARDEŞLİĞE KATKI SAĞLAYACAK

Başkan Savaş imza töreninde gerçekleştirdiği konuşmada “Geçen yıldan bu yana geçen süre zarfında EXPO 2021’in şehrimizde gerçekleştirmek amacıyla 2 sunum yaptık. Son sunumumuzun ardından EXPO 2021’in Hatay’da gerçekleştirilmesine karar verildi. Bugün misafirlerimizle birlikte Sayın Valimizin yanındaydık ve onun da desteğini aldık. Altı yıldır savaşın gölgesinde yaşayan bir şehir olarak psikolojik ve sosyolojik yönden olumsuz etkilendik. Savaş sonuçlandıktan sonra yalnızca Hatay’ın değil savaştan etkilenen herkesin moral ve motivasyona ihtiyacı var. Yüzyıllardır 23 medeniyetin 13’üne ev sahipliği yapmış bir şehir olarak. Museviliğin, Hristiyanlığın ve İslamiyetin Anadolu’daki ilk ibadet yeri olan ve bu dinlere mensup kişilerin sevgi, barış, huzur ve kardeşçe yaşadığı bir şehirde bu büyük organizasyonun yapılması hem bize hem de çevre ülkelere umut ışığı olacaktır. Bu organizasyon insanlar arasındaki kardeşliğin pekişmesine katkı sağlayacaktır. Devletler menfaatler doğrultusunda çalışıyor ancak belediyeler ve STK’lar bir anne şefkatiyle çalışmalılar. Sivil toplum örgütünüzün Hatay’a ve bu coğrafyaya kucak açmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. ” ifadelerine yer verdi.
Bu organizasyonun Ortadoğu barışına da katkı sağlayacağı kanısında olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Savaş, EXPO’nun Hatay’da yapılmasının insanlık adına önemli bir karar olduğunun altını çizdi.

Expo 2021 Resmi İmzalar Atıldı Expo 2021 Resmi İmzalar Atıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.