3 ve 4 Boyutlu Yazıcı Teknolojileri ve Eklemeli İmalat paneli Düzenlendi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan, Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Yılmaz ve OSTİM Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A.Ş. Projeler Müdürü Onat Totuk konuşmacı olarak katıldı.

Panel, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Kayacan’ın; “Eklemeli İmalat ve Endüstri 4.0” konulu sunumuyla başladı. Prof. Dr. Cengiz Kayacan sunumunda; “Artık makine değil, makine yapan makinelerin projelerine yönelmek ve meselelere daha kalıcı çözümler bulmak zorundayız. Bu bağlamda, her kurum bu yaklaşıma uygun olarak teknoloji alt yapısını kurmaya derhal başlamalıdır. Endüstri 4.0 bunun için iyi bir fırsat olabilir” dedi.

“Eklemeli İmalat, Uzay ve Havacılık Sanayisi” adlı sunumunda; 3 ve 4 boyutlu yazıcılar ile eklemeli imalat teknolojisini uzay ve havacılık sektörü açısından değerlendiren Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Yılmaz; “Eklemeli imalat, imalatta 3 boyutlu yazıcıların kullanılmasıdır. Eklemeli imalatta; plastik, sıvı reçine ve hatta metal gibi uygun malzemeler üst üste eklenerek, hedeflenen ürün katman katman imal edilir. Özellikle bir kez üretilecek ürünler için eklemeli imalat yöntemi tercih edilmelidir. Şu anda dünya, eklemeli imalat teknolojilerine yatırım yapıyor. Özellikle, havacılık ve uzay bilimleri sektöründeki kullanımı ve popülaritesi giderek artıyor. Çünkü, özellikle türbinlerin bakımı ve tamiri konusunda büyük kolaylıklar ve esneklikler sağlıyor” şeklinde konuştu.

Panelin son konuşmasını ise OSTİM Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A.Ş. Projeler Müdürü Onat Totuk yaptı. 3D Printer teknolojilerinin hiç durmadan günden günde geliştiğini vurgulayan Onat Totuk; “4D Yazıcılar geleceğin en önemli teknolojisi olacak. İnsanlık için bu çok önemli olabilir. Çünkü artık biyomimetik baskı yapılabilecek. Uygun malzemeler üretilebilirse, bu yazıcılarla yapay insan organları basılabilecek ve üretilebilecek” dedi.

Programın sonunda panel konuşmacılarına hediye takdim edildi. Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun günün anısına panelin son konuşmacısı olan Onat Totuk’a hediye takdim etmesinin ardından sona erdi.

3 ve 4 Boyutlu Yazıcı Teknolojileri ve Eklemeli İmalat paneli Düzenlendi

Önceki İçerikMeteoroloji Hatay İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı Yaptı
Sonraki İçerikHatay’da 1 Haftada 129 motosiklet trafikten men edildi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.