Gazi Ortaokulu’nun Türk Halk Müziği Konseri yoğun ilgi gördü

‘Türk Halk Müziğine gönül veren öğrenciler hem çaldılar hem söylediler’
Gazi Ortaokulu tarafından bu yıl 5.ncisi düzenlenen Türk Halk Müziği konserinde veli ve davetlilere Türkü ziyafeti sunuldu.
Belediye Kültür Sarayında düzenlenen Türk Halk Müziği konserinde öğrenciler, bağlamalarıyla mızraplarından dökülen türkü namelerini hikayeleri ile söylerken davetliler adeta o türkülerle hikayeleri yaşadılar.

Türk Kültürünün örf ve adetinde, gelenek ve göreneklerinde ayrı bir yeri olan, Türkülerle yaşayıp, türkülerde hayat bulanlar, bağlamanın tellerinden duygulara dökülen mızrap tanelerinde, Gazi Ortaokulu öğrencilerinin söyledikleri Türküler geceye katılanların hatıralarını canlandırır gibiydi.

Konser öncesi bir konuşma yapan ve Gazi Ortaokulu öğrencilerine Türk Halk müziğini ve bağlamayı sevdiren okul müdürü Zeyid Doğan; “Öğrencilerimizi bu günlere getiren veli ve hocalarımızı yürekten kutluyorum. İmkan verilirse öğrencilerimiz hem eğitim de hem de sosyal faaliyetlerde daha başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Bu gece için yoğun bir şekilde hazırlanan öğrencilerimize verecekleri konser için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.
İskenderun’da yarım asra yakın Türk Halk müziğine gönül veren, sayısız, öğrencileri bağlama ile tanıştıran ve mızraplarını konuşturmalarına vesile olan Zeki Altıparmakoğlu ile Şef Feryal Mistikoğlu, konseri kusursuz bir şekilde yöneterek, davetlilere Türk Halk müziğini hikayeleri ile sundular.

Konser sonrası Tüm öğrencileri ve Gazi Ortaokulu idarecilerini gönülden kutlayan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü, Mehmet Tuğrul ise; “Bu gece bizlere Türk Halk Müziğinden eserler sunan hem çalıp, hem söyleyen Tüm öğrencilerimizi ve bu öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimizi gönülden kutluyorum. Türküler, Türk kültürünün yaşam tarzıdır, Türküler sevdadır, Türküler Anadolu dur. Türküler hayattır. Bu akşam burada her Türkü hikayesiyle sunuldu. Her türkünün ayrı bir hikayesi var, kimisi kibritle yazar, kimisi de sazın tellerine yazar bu türküleri. Bu salonda, velilerle öğrencilerimizle dinlediğimiz bu türküler Bizim ve bizden önceki kuşakların türküleridir. Bu türkülerimizi bizden sonraki kuşaklara da aktarılmasında bizlere görevler düşmektedir. Bu vesile ile bizlere bu geceyi yaşatan Gazi Ortaokulu yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Halk Müziği konserine İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul’un yanı sıra Şube Müdürleri, okul müdürleri veliler, davetliler ve öğrenciler katıldılar.

Gazi Ortaokulu’nun Türk Halk Müziği Konseri yoğun ilgi gördü Gazi Ortaokulu’nun Türk Halk Müziği Konseri yoğun ilgi gördü Gazi Ortaokulu’nun Türk Halk Müziği Konseri yoğun ilgi gördü Gazi Ortaokulu’nun Türk Halk Müziği Konseri yoğun ilgi gördü

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.