Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, öğrencilere yerel yönetimi anlattı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arpaderesi İlkokulu ve Arpaçiftlik İsmet Okan İlkokulu 4.sınıf öğrencilerini Sosyal Bilgiler dersine bağlı olarak Yerel Yönetimler konusunda bilgilendirdi. Yerel yönetimlerin işleyişi hakkında bilgi edinmek ve yerinde görmek amacıyla Meclis Toplantı Salonu’nda öğrencilerle biraraya gelen Başkan Culha, onlara belediyelerin çalışma alanları ile ilgili bilgiler vermenin yanı sıra merak ettikleri soruları da büyük bir içtenlikle cevapladı.

Arpaderesi İlkokulu 4-A Sınıf Öğretmeni Neslihan Senem ve Arpaçiftlik İsmet Okan İlkokulu 4-A Sınıf Öğretmeni Erkan Senem’in de eşlik ettiği öğrencilerin “Sizi en çok mutlu eden hizmetiniz hangisi?” şeklindeki soruya, “Halkı mutlu eden her hizmet bizi de mutlu eder” şeklinde yanıt veren Başkan Culha, ayrıca çocuklara geleceğe dair önemli tavsiyelerde bulundu.
Belediye başkanının görevleri ve yaptığı hizmetleri soran öğrencilerle bilgi ve birikimlerini paylaşan Başkan Nazım Culha, “Belediye başkanı şehrin eminidir. Yerel anlamda, şehri yöneten kişidir. Belediye başkanının görevleri; yönettiği belediyedeki personelin ve ekibin çalışmalarının sevk ve idaresini sağlamak, şehrin imar durumunu düzenlemek, sosyal dokusunu canlandırmak, doğal güzelliğini korumak ve ön plana çıkarmak, o şehirde yaşayan insanların yaşamını kolaylaştıracak hizmetler yapmaktır. Halkın temiz bir şehirde yaşamasını sağlamak, yeşil alanlar yaratarak nefes alacakları parklar ve meydanlar sağlamaktır” dedi.

Öğrencilere ısrarla okumalarını tavsiye eden Başkan Nazım Culha, “Yarın bizim yerimizi siz alacaksınız. Türkiye’ye faydalı bireyler olmak için memleketinizi seveceksiniz, öğretmenlerinizi seveceksiniz, birbirinizi seveceksiniz. Okuyacaksınız ve ülkeye faydalı bireyler olacaksınız. İçinizden ilerde belediye başkanı, doktor, öğretmen çıkacaktır. Her zaman bilimden yana, demokrasiden yana, Cumhuriyet’ten yana olun, dürüst olun..” şeklinde konuştu.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, öğrencilere yerel yönetimi anlattı

Önceki İçerikYaza Formda Girmenizi Sağlayacak Egzersizler Yapmayı Unutmayın
Sonraki İçerikArsuz Doğa ve Su Sporları Festivali’ne Kilitlendi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.