TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Çelik Yapı ile ilgili bilgilendirme semineri düzenledi

TMMOB İnşaat Mühendisleri Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği tarafından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda üyelere yönelik bilgilendirme seminerleri aralıksız devam ediyor.
İskenderun’da inşaat sektörünün gelişmesi, çelik ve sağlam yapıların müşterilerin hizmetine sunulması, geleceğin, inşaat mühendisi ve Müteaahitlerinin yetişmesi, ülkemizde ve dünyanın değişik ülkelerindeki yapılardaki gelişmeler, TMMOB İnşaat Mühendisleri Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği tarafından düzenlenen seminerlerle üyelerine duyuruluyor.
Günümüzde inşaat sektöründe en çok tercih edilen Çelik Yapılarla ilgili konunun uzmanları İnşaat Mühendisleri Erdinç Kocatepe ve Elif Gizem Tığlı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında üyelere TEKLA XSTEEL (Çelik) Yapılar ile ilgili Sine-Vizyon destekli olarak bilgiler verdi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan, TMMOB İnşaat Mühendisleri Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği Başkan yardımcısı Yıldıray Şengül, “Gerek meslektaşlarımız, gerekse üyelerimizi inşaat sektöründeki son teknolojik gelişmeleri anlatmak, teorik bilgilerini arttırmak amacıyla eğitim hizmetlerimiz devam etmektedir” şeklinde konuştu.
Seminerde söz alan İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen ise; Hatay’ın deprem bölgesinde yer aldığını ve inşaat sektörünün önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “İnşaat sektöründe Çelik yapıların ve depreme dayanıklı binaların yapılmalı. Bu bağlamda İnşaat Mühendisleri Odamız, düzenlediği seminerlerle İnşaat Mühendislerini ve üyelerini uzman yetkililer tarafından bilgilendirmeleri de önemi. İTSO olarak bizler Odamızın imkanları ölçüsünde İnşaat Mühendisleri Odasına destek vermekteyiz. Seminerin bölgemizdeki inşaat sektörünün gelişmesi adına başarılı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Sine-vizyon destekli olarak TEKLA XSTEEL (Çelik) Yapılar ile ilgili bilgiler veren İnşaat Mühendisi Elif Gizem Tığlı ise; “Çelik sektörü son yıllarda daha çok tercih edilen sağlam bir yapı şeklidir. Çelikte önemli olan yap-boz gibi imalat kısmı çok önemlidir. Bunun için imalatta bulunmanız gerekiyor. İmalatı bilmeden projeyi çizemezsiniz. Bu işin mutfağında en az 4 ay imalatta bulunmanız gerekiyor. Tabi tüm bunları öğrenebilmek için teknik destek de almanız gerekmektedir. Teorik ve pratik eğitim her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de önemli bir yer tutmaktadır” diye konuştu.
Seminere konuşmacı olarak katılan İnşaat Mühendisi Erdinç Kocatepe, TEKLA XSTEEL Çelik yapı ile ilgili ülkemiz de ve değişik ülkelerdeki yapılardan oluşan slaytı örnek göstererek, “İşin teorik ile pratikteki yönü çok farklı İşin imalat ve montaj boyutu çok önemlidir. Özellikle işverenleri ve çeliğin gelişimini etkileyecek bölüm budur. Kusursuz bir yapı modellemeniz mümkün değildir. Önemli olan hayalleriniz ve sağlam yapıların tasarımı, hatasız imalat ve montajı çok önemlidir. Çünkü sebebi ne olursa olsun yapılan bir hata sahaya ve montaja yansıyacak, maliyeti yüksek olacaktır. Bu bakımdan son yıllarda İnşaat sektöründe Çelik yapılar da sıkça tercih edilmektedir” şeklinde ifadelere yer verdi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen bilgilendirme seminerine İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, TMMOB İnşaat Mühendisleri Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği Başkan Yardımcısı Yıldıray Şengül, İnşaat Mühendisleri Erdinç Kocatepe ve Elif Gizem Tığlı, İnşaat sektöründe faaliyet gösteren, mühendis ve İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği üyeleri katıldılar.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Çelik Yapı ile ilgili bilgilendirme semineri düzenledi TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Çelik Yapı ile ilgili bilgilendirme semineri düzenledi TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Çelik Yapı ile ilgili bilgilendirme semineri düzenledi

Önceki İçerik7. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu İste’de Yapılacak
Sonraki İçerikEski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Hatay’da
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.