İTSO’da Kurslarını tamamlayan Girişimcilere sertifikaları dağıtıldı

İskenderun’da KOBİ’lerin gelişmesi ve kalkınması, genç ve cesur girişimcilerin artması, istihdam alanlarının çoğalması için özverili bir şekilde çaba sarf eden İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, girişimci esnaflara yol göstererek, oda bünyesinde düzenlediği kurslarla, yeni iş yerlerinin açılmasına katkı sunuyor.
İTSO Başkanı Yılmaz, “Destekler KOBİ’lerimizi ve piyasayı canlandırdı
Sertifika töreninde konuşan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, istatistiksel veriler hakkında açıklama yaparak, “Maliye kayıtlarına göre, ülkemizdeki işletmelerin yüzde 99,8’lik bölümü Küçük ve Orta Boy İşletme özelliği taşımaktadır. Büyük İşletme olarak adlandırılan firma sayısının ise 8-10 bin civarında olduğu bilinmektedir. KOBİ’lerimiz ülkemizin toplam istihdamının yüzde 74’ünü oluştururken, yapılan toplam ihracatın ise yüzde 56,4’ünü karşılamaktadır. Bu istatistiklerin artış kaydedebilmesi, KOBİ’lerimizin ticari hayatta daha etkin rol almalarına bağlıdır. KOBİ’lerimizin desteklenmesi için en önemli görev ve sorumluluklar ise, KOSGEB’e verilmiştir. Hepimizin bildiği üzere KOSGEB; Küçük ve Orta Ölçekli işletme niteliğine sahip olan firmalara hibe ve kredi desteği sağlayan oldukça değerli bir kamu kurumumuzdur.
İTSO’da Kurslarını tamamlayan Girişimcilere sertifikaları dağıtıldı

KOSGEB tarafından esnaf ve tüccarlarımızın nakit ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla 2016 yılının son döneminde Sıfır Faizli Kredi Desteği verilmiştir. Bu destek kapsamında 2,5 milyarlık kaynak, ihtiyaç sahibi KOBİ’lerimize aktarılmıştır. Bu desteğin
piyasayı ciddi anlamda canlandırdığına ve KOBİ’lerimiz için çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda, bu desteğin verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bizlerden yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen KOSGEB Hatay Müdürümüz Sayın Kenan Sert’e özellikle teşekkür etmek istiyoruz. Odamızda KOSGEB Temsilciliği’nin açılmasının ardından, üyelerimizin KOSGEB Destekleriyle buluşmasında, kendilerinin büyük emekleri bulunmaktadır” dedi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının her zaman KOSGEB’e gereken önemi verdiğine vurgu yapan İTSO Başkanı Yılmaz konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi; “Üyelerimizin finansal kaynaklara erişiminde elimizden gelen desteği sağladığımızı da özellikle ifade etmek isterim. 2013 yılından bu yana İŞKUR, DOĞAKA gibi paydaşlarımızla birlikte İTSO olarak toplam 43 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi vermiş bulunmaktayız. Odamız tarafından 2013 yılından bu yana bu eğitimlere 116.977 TL’lik bütçe ayrılmıştır. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılan 1.245 kursiyerin, 1.191 tanesi sertifikalarını alarak KOSGEB desteklerine bir adım daha yaklaşma fırsatı bulmuştur. Kursiyerlerimizin iş açma oranlarının tespit edilmesi, birbirinden farklı parametrelere bağlı olduğundan tam olarak belirlenemese de, sertifika alan girişimcilerimizin yaklaşık yüzde 15’lik bölümünün, yani ortalama 200 tanesinin ülkemizin muhtelif yerlerinde yeni iş açtığını tahmin etmekteyiz. Bu rakamlar da, genel itibariyle odamızın girişimciliğe verdiği önemi vurgular niteliktedir.”

KOSGEB İL Müdürü Sert, “Genç Girişimcilerimizin sayısı hızla artıyor”
KOSGEB olarak girişimcilerimizin desteklenmesi amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu konuda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasından da önemli destek aldığımız için İTSO Yönetimine teşekkür ediyoruz. Bizim KOSGEB Hatay İl müdürlüğü olarak şu ana kadar, 2017 yılı içerisinde girişimcilerimize yönelik 80 adet eğitimler düzenlendi. Bu da şunu gösteriyor, her geçen gün girişimcilik faaliyetleri ivme kazanıyor. Yeni iş yerlerinin kurulması, yeni istihdam alanlarının artması da bizim için önemli. Türkiye’nin en önemli kurumunda, müteşebbis ruhlu genç girişimcilerimizin olması, bu ülkenin en önemli kaynaklarından birisi diyebiliriz. Bu nedenle KOSGEB olarak mevcut Kobilerimizin kurumsallaşma, markalaşma ve rekabet düzeylerini arttırma konusundaki çalışmalara yönelik destekler de uygulamaktayız. Bununla ilgili zaman zaman KOBİ Gelişim Destek programı adı altında destek programları uygulayarak Kobilerimizi desteklemekteyiz Bu destekler kapsamında 50 Bin lirası hibe, 150 bin lirası geri ödemeli desteklerimiz de verilmektedir. Bu vesile ile Girişimcilik kursuna katılan sizlere kuracağınız işlerde şimdiden başarılar ve bol kazançlar diliyorum” dedi.
İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen ise, İTSO bünyesinde KOSGEB ile ilgili personel sayısını da arttırmayı hedeflediklerini ve bu konu ile ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, “Önümüzdeki dönemlerde odamızda İşlemler, daha hızlı olacaktır. Bunun yanında buradan KOSGEB yetkilimizden girişimciler adına talebimiz, işlemelerin daha hızlı çözülmesi ve ödemelerin daha kısa sürede yapılırsa, girişimcilerimiz de kuracakları işlerinde rahat bir nefes alacaklardır. Bu vesile ile sertifika alan tüm kursiyerlerimize iş hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde ifadelere yer verdi.
Yapılan Konuşmaların ardından 30 Girişimciye sertifikalarını İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, KOSGEB Hatay İl Müdürü Kenan Sert, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya ve İTSO yönetim kurulu üyesi Gassan Kuran takdim ettiler.

İTSO’da Kurslarını tamamlayan Girişimcilere sertifikaları dağıtıldı İTSO’da Kurslarını tamamlayan Girişimcilere sertifikaları dağıtıldı

Önceki İçerikPTT 1.750 personel alıyor
Sonraki İçerikİskenderun Hatmek Genç Yetenekleri Bekliyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.