Osmaniye OSB’de 3 Kişi Öldü 11 Kişi Yaralandı

Osmaniye ‘de Baştuğ Metalurji’de iş kazası meydana geldi.
Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş’de yaşanan iş kazası ile ilgili Osmaniye Valiliği bir Basın açıklaması yaptı.
Osmaniye Valiliği açıklamasında; karbon silosunda bakım yapan üç işçinin karbon monoksit gazına maruz kalarak hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, 11 işçimin de maruz kaldıkları korbon monoksit gazı nedeniyle hafif şekilde yaralandıkları ve tedavi altına alındıkları bilgisi yer aldı.
Açıklamada dikkat çeken en önemli husus ise, bazı medya kuruluşlarında yer aldığı gibi bir patlama olayının olmadığı, siloda bakım yapıldığı sırada üzücü hadisenin gerçekleştiğine vurgu yapıldı.
Yaşanan kaza ile ilgili yapılan açıklama şöyle;
07 Nisan 2017 tarihinde 11:30 sularında Osmaniye Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikada karbon silosunda bakım yapan 3 işçi karbonmonoksit gazına maruz kalarak hayatını kaybetmiştir. 11 işçi ise yine karbonmonoksit gazına maruz kaldığından hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralılara ilk müdahale Osmaniye’deki hastanelerde yapılmış olup, 1 işçinin tedavisi tamamlanarak taburcu edilmiştir. 10 işçinin tedavisi devam etmektedir. Yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

Osmaniye OSB’de 3 Kişi Öldü 11 Kişi Yaralandı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.