Minik bakışlar fotoğraf sergisi

Bakışlar küçük, eserler oldukça büyük!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Akçalı Naci Uyar İlkokulu öğrencilerinin objektiflerine yansıyan fotoğraflarından oluşan “Minik bakışlar fotoğraf sergisi“nin açılışını gerçekleştirdi. İskender Sayek Kültür Evi’nde gerçekleşen sergide öğrencilerin eğitim çalışmaları kapsamında kendi elleriyle fotoğrafladıkları birbirinden farklı kareler yer aldı.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, belediye meclis üyeleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra velilerin de yoğun katılım gösterdiği sergide, geleceğin fotoğrafçılarının sergideki her anı fotoğraflamaya devam etmeleri de dikkatlerden kaçmadı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Akçalı Naci Uyar İlkolkulu Sınıf Öğretmeni ve proje koordinatörü Akay Güller, Henri Bresson’un ‘Fotoğraf çekmek; insanın aklını, gözünü, yüreğini aynı hizaya getirmesidir. Bu bir yaşam tarzıdır” sözüyle başlayarak, ” Yaşadığımız dünyanın ayrı zihinleri olarak kendi hayat yolculuğumuzda kimi anılarımızı hiç unutmayız. Bu anılarımızı hislerimizle yoğurur, zihnimize görsellerle kodlarız. Bu görsellere, yani fotoğraflara bakarak aslında bireyin gözünden hayatı nasıl gördüğünü anlayabiliriz. Fotoğraf bize bakmak ve görmek arasındaki farkı sunan muazzam bir etkinliktir. İşte bu farkındalığı minik bakışlı çocuklarımıza kazandırma hedefimizde hareket noktamız da bu oldu. Keyifli ve verimli bir sürecin ardından fotoğraflarımızı size sunmaktan kıvanç duyarız” dedi.
Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez ise fotoğraf çekme sanatıyla teknolojinin çocuklar için önemli bir fırsata dönüştüğünü belirterek, “Hayat aslında bir deklanşör, biz de vizörümüzden bakıyoruz. Ve sonuçları bunların yansımasıdır. Kendi kartpostalımızı çiziyoruz aslında. İnşallah bu kartpostallar gelecek nesiller için umut ve barış vaat eder, bu sergide emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

“Her kare, ayrı bir sanat eseri”
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, adı minik bakışlar olsa da aslında kocaman yürekleri ortaya koyan bir serginin açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Gurur verici bir tablo.. Öğrencilerimiz, geleceğimiz uğraşmışlar birer sanat eseri yaratmışlar. Onlara rehber olan, destek olan sevgili hocalarımızı da unutmamak gerekir. Gerçekten duygulandım. Minik öğrencilerimize rehberlik hizmeti verildiğinde neler yapabileceklerini gösterdiler. Onlar bizim için önemlidir, geleceğimizdir. Onların her zaman yanlarında olacağız” derken, sergide emeği geçen herkesi tebrik etti.
Yapılan konuşmaların ardından Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez ve davetlilerin açılış kurdelesini kesmesinin ardından, davetliler öğrencilerin harika eserler ortaya koyduğu sergideki fotoğraflarını inceledi.
Öğrencilerle yakından ilgilenen ve yoğun bir sevgi seliyle karşılaşan Başkan Culha, çocuklarla sohbet ederek çektikleri resimleri de sormayı ihmal etmedi.

Minik bakışlar fotoğraf sergisi Minik bakışlar fotoğraf sergisi Minik bakışlar fotoğraf sergisi Minik bakışlar fotoğraf sergisi

Önceki İçerikErkeklerde görülen kanserlerin 5 düşmanı
Sonraki İçerikLYS İskenderun’da Yapılacak
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.