Özgeçmiş ve iş görüşmesi başarısının sırları İSTE’de paylaşıldı

İnsan Kaynakları Uzmanı ve İtalya Fahri Konsolosu Mehpare Şayan Kileci, ‘Mülakat ve CV Teknikleri’ adlı seminerinde; ‘özgeçmiş’ hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar ile mülakat öncesinde, sırasında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken davranış biçimlerini etkileşimli bir biçimde anlattı. Seminere; iş dünyasının temsilcileri, firma yetkilileri, öğretim elemanları ve öğrencilerden oluşan geniş bir dinleyici kitlesi katıldı.

Özgeçmiş hazırlanması ve mülakat süreci olarak iki bölümden oluşan seminerde katılımcılara önemli açıklamalarda bulunan İnsan Kaynakları Yönetimi Profesyoneli Mehpare Şayan Kileci; “Sizi, iş görüşmesinde, diğer adaylardan öncelikli kılacak ilk özellik; fark yaratan bir özgeçmiştir (CV). CV hazırlarken dikkat etmeniz gereken hususlar; abartıdan uzak, sade ve anlaşılır, “di”li geçmiş zaman yapılı cümleler, eksiksiz bilgiler, samimi ifadeler, özel detaylar, istatistiksel veriler ile kariyer planınızı özetleyen, ama en fazla 3–4 cümlelik bilgiler vermenizdir. CV’lerde referans kısmı abartılmamalı, inanç veya politik işaretler kullanılmamalıdır. Unutmayın, iyi bir CV size işi kazandırmaz, yalnızca iş görüşmesine (mülakata) girmenize olanak sağlar. İş görüşmesi esnasında abartılı veya salaş kıyafetlerden uzak durmalı, çok fazla aksesuar veya makyaj tercih edilmemelidir. Tercih şansınız varsa, görüşmeci ile 90 derecelik açıda oturmalısınız. Çünkü karşı karşıya oturma rekabet duygusunu hissettirir. Görüşme esnasında dik oturmalı, kendinden emin bir duruş sergileyerek bu durumu konuşmaya yansıtmalı, ikram konusunda oldukça mütevazı davranmalı (ısrar karşısında sadece su istenebilir) ve maaş konusunu kesinlikle siz açmamalısınız. Fırsat olursa, görüşmenin verimli geçmesi ve artı değer kazanabilmeniz için, işverenin sizi nasıl bir çalışma pozisyonunda değerlendireceği ile ilgili uygun sorular sorabilirsiniz” şeklinde konuştu.

İnsan Kaynakları Yönetimi Profesyoneli Mehpare Şayan Kileci, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri ile örnek iş görüşmeleri kurgulayarak, mülakat sırasında dikkat edilmesi gereken hususları uygulamalı olarak gösterdi. Mehpare Şayan Kileci, seminer sonrasında yapılan çekiliş sonrasında seminere katılan İSTE’li öğrencilere “Yeter ki onursuz olmasın iş” ve “İşimiz gücümüz oyun” isimli imzalı kitaplarını hediye etti.

Seminerin sonunda İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanı ve İtalya Fahri Konsolosu Mehpare Sayan Kileci’ye katılımlarından dolayı teşekkür ederek, çiçek buketi takdim etti.

Özgeçmiş ve iş görüşmesi başarısının sırları İSTE’de paylaşıldı Özgeçmiş ve iş görüşmesi başarısının sırları İSTE’de paylaşıldı

Önceki İçerikTÜSİAD Başkanı Erol Bilecik başarının şifrelerini İSTE’de paylaştı
Sonraki İçerikMetabolizmanızı Su İçerek Canlandırın
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.