İstihdam konusu İSTE’de değerlendirildi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Danışmanı ve İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Güven Makine A.Ş İmalat Müdürü Mehmet Kirmit, Güven Makine A.Ş Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Metin Kirmit ve İskenderun Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Yunus Emre Amcalar’ın konuşmacı olarak katıldıkları panelin moderatörlüğünü de Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu üstlendi.

Panelde ilk konuşmacı olarak söz alan İSTE Öğrenci Konseyi Başkanı Yunus Emre Amcalar, işverenlerin üniversite öğrencilerinin ve mezunlarının iş bulma konusundaki ve çalışma hayatındaki beklentilerine değinerek; “İşverenlerin üniversite mezunlarının işyerine uyum süreçlerini biraz daha sabırla karşılamaları gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca işverenler diğer çalışanlarla birlikte üniversite mezunlarına daha verimli olabilecekleri yeni iş sahaları, çalışma modelleri ve sosyal güvence sağlayabilir” şeklinde konuştu.

Güven Makine Anonim Şirketi’nin 40 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu aktaran Güven Makine A.Ş İmalat Müdürü Mehmet Kirmit: “Firma olarak işe alım yapacağımız mühendis ve mavi yakalı işçi adaylarında iş pozisyonuna göre adayların; varsa ihtisas alanı, mesleki yeterlilik sertifikası, iş tecrübesi, yabancı dil, askerlik durumu, tasarım ve AR-GE konusundaki bilgi ve beceri düzeyine dikkat ediyoruz. İşe başladığı süreç itibariyle de oryantasyon sürecinin hızı ve niteliğini, iş ve iş yeri kurallarına uyumunu, sorumluluk alma bilincini ve prosese olan katkısını değerlendiriyoruz” dedi.

Kendisinin şirketin yönetim süreçleri kısmında çalıştığını belirten Güven Makine A.Ş Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Metin Kirmit ise; “Beyaz yakalı personel alımlarında ihtisas, iş tecrübesi, iletişim kabiliyeti ve sertifikasyona dikkat ediyoruz. Çalışma sürecinde ise personelin oryantasyon durumunu, sorumluluk alma bilincini ve iş ortamındaki duruşunu değerlendiriyoruz” diyerek panele katılan öğrencilere mutlaka bir yabancı bilmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin ‘Endüstri 4.0’ ve ‘Teknoversite’ vizyonlarından söz ederek inovasyon odaklı çalışmalar yürüttüklerini dinleyicilerle paylaşan Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu; “Üniversitemiz, İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) programı ile öğrencinin iş dünyasına hazırlık sürecini erken başlatarak işverenin kadrosuna katmak istediği nitelikli personelin yetişmesini sağlıyor. Bunun yanında Üniversitemiz, girişimci olmak, bilim insanı olmak ve iş dünyasında istihdam edilmek isteyen öğrencilere göre 3 farklı eğitim metodu geliştirmiştir” açıklamasında bulundu.

‘Her Yönüyle İstihdam’ konulu paneldeki konuşmaların tamamlanmasının ardından soru – cevap bölümüne geçildi. Panelin sonlanmasıyla birlikte Steve Jobs ve Bill Gates’in hayat hikâyelerini konu alan ‘Silikon Vadisinin Korsanları’ filminin gösterimi yapıldı ve İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin geliştirdiği projeler incelendi.

İstihdam konusu İSTE’de değerlendirildi İstihdam konusu İSTE’de değerlendirildi İstihdam konusu İSTE’de değerlendirildi İstihdam konusu İSTE’de değerlendirildi

Önceki İçerikİSTE’de 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlaması
Sonraki İçerikToplumsal bir fayda oluşturmayan kariyer, kariyer değildir!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.