Hatay’ın Mipim 2017’ye Damga Vuracak Projeleri Görücüye Çıkardı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş dünyanın en büyük Gayrimenkul Yatırım ve Emlak Fuarı olarak kabul edilen MIPIM’de Hatay’a çağ atlatacak projelerini tanıtmayı amaçlıyor.
Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM2017’de zenginlikleriyle bir dünya şehri olduğunu kanıtlayan Hatay’a yakışır bir vizyon oluşturacak projelerin tanıtıldığı standın açılışı14 Mart Salı günü gerçekleştirildi.

“Teleferik Alt İstasyonu ve Arkeopark”, “Dörtyol Yaşam Merkezi”, “Hilton Müze Otel”, “Antakya Haraparası Kent Merkezi Tasarım” projelerinin tanıtımı için MIPIM 2017’ye katılım sağlayan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Hatay Büyükşehir Belediyesi standının açılışını gerçekleştirdi.

ARKEOPARK PROJESİ İLE HATAY’IN TARİHİ KUŞ BAKIŞI İZLENEBİLECEK

Ortadoğu’daki savaş öncesi yılda 360 bin turisti ağırlayan Hatay’da turizmi yeniden canlandırmak ve şehrin var olan potansiyelini hareketlendirmek için Hatay Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı “Arkeopark Projesi” MIPIM 2017’nin en gözde projesi olacak nitelikte.

Arkeopark projesi aynı zamanda Hatay’ın kültürel değerlerini içinde barındıran tarihi Uzun Çarşı’dan, Büyük İskender’in Komutanı Seleukos’un inşa ettirdiği surlara kadar uzanan teleferik projesinin, yapım çalışmaları esnasında çıkan Bizans ve Roma dönemine ait kalıntılar ve çok özel mozaiklerin de sergileneceği bir projeye dönüştürüldü. Arkeopark Projesi, yerli ve yabancı turistlere kentin tarihi zenginliğini kuş bakışı olarak izleme imkanı sağlayacağı gibi bu projeleri görmek isteyen birçok yerli ve yabancı turistin ilimize akın etmesine ve vesile olacaktır.

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak önemsediğimiz diğer bir proje olan Dörtyol Kentsel Yaşam Merkezi Projesi ile kentin prestijli bir noktasında toplumsal ihtiyaçları karşılayacak aynı zamanda ilimizin ticaret ve turizm kapasitesine destek verecek bir kentsel yaşam merkezi yaratmayı amaçlıyoruz. Bu proje Hatay’ın en büyük ilçelerinden biri olan Dörtyol’ da yapılacak olup yeni, sağlıklı ve yaşanabilir yaşam alanlarıyla ilçenin doğal güzelliğini ön plana çıkaracak ve ilçeye modern bir dokunuş kazandıracaktır. İçerisinde kültür merkezlerinin, spor sahalarının, yürüyüş parkurlarının, alışveriş merkezlerinin, tabiat parklarının olacağı bu proje, halkın yaşam kalitesine katma değer sağlayacaktır.

HATAY’IN ZENGİNLİKLERİ HARAPARASI PROJESİYLE ÖN PLANA ÇIKACAK

Antakya Haraparası Kent Merkezi Tasarım Projesi, Hatay’ın geleneksel kent dokusuna sınır olan küçük sanayi ve meyve sebze halinin bulunduğu, fiziksel açıdan bir çöküntü bölgesinin yenilenmesi projesi olarak hazırlandı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu proje ile Hatay kent merkezinin çekim gücünü, fiziksel kalitesini arttırmayı ve kente yeni kamusal alanlar kazandırmayı planlıyor. Haraparası Mahallesi bu proje ile, Hatay’ın farklı dinlere mekân olmuş kültürel kimliğini öne çıkaracak kentsel bir imge oluşturarak, şehrin en güzide alanlarından bir tanesi haline gelecek.
Haraparası’nda yer alacak sanat sokağı; atölyeler, sanat galerileri, eğitim birimleri, performans ve gösteri mekânlarıyla hem vatandaşlara hem de şehri ziyaret etmeye gelenlere farklı bir dünyanın kapılarını aralanacak.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında inşa edilecek gurme sokağıyla da yörenin geleneksel tatlarını restoranları ile hizmete sunarak, medeniyetler sokağı ise turistik ticaret, müze, kültür merkezi ve üniversite fonksiyonları ile kent tarihine ışık tutmayı planlıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin projelerinin yanı sıra özel sektör tarafından yapılan yüzlerce odasıyla konaklama tesisi olarak planlanan Hilton Antakya Otel’in inşaatı sırasında ortaya çıkan eserler sonucunda“Müze Otel” e çevrilen dev proje de MIPIM 2017’de tanıtılacak gözde projeler arasında yerini aldı.

MIPIM 2017’de Hatay’ı tarihi, kültürel ve sosyal yönleriyle tüm dünyaya tanıtmak ve yatırımcıları Hatay’a davet etmek üzere hazırlanan Hatay Büyükşehir Belediyesi standında açıklama yapan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Şehrimizi ve ülkemizi tanıtmak adına MIPIM’e geldik. 3 yıldır Hatay’ın tanıtımı, turizm sektörünün gelişmesi ve dünya standartlarına erişmesi için çalışmalar gerçekleştirmeyiz. Fuarlara katılım sağlayarak şehrimize yatırımcıları davet ederek ikinci kez MIPIM’de projelerimizi ve ilimizin tanıtımını yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Hatay’ın Mipim 2017’ye Damga Vuracak Projeleri Görücüye Çıkardı Hatay’ın Mipim 2017’ye Damga Vuracak Projeleri Görücüye Çıkardı Hatay’ın Mipim 2017’ye Damga Vuracak Projeleri Görücüye Çıkardı

Önceki İçerikAçık Öğretim Kurumları 2016-2017 2.Dönem Sınavının Yapılacağı Yerler Açıklandı
Sonraki İçerikKariyer Kapıları İskenderun Teknik Üniversitesi’de Açılıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.