İSTE’de sahne, kürsü ve mikrofon kadınlardaydı

Etkinlik kapsamında; İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Alkan ve AHM Port City Mekanik Kısım Şefi Makine Mühendisi Çilem Büyükatilla, kadın’ın toplum içerisindeki yeri ve önemi üzerine konuşmalar yaptılar. Katılımcılarla etkileşimli olarak yapılan söyleşinin ardından, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı (MYDK) Öğr. Gör. Buğra Çankır ile başlayan resitalin devamında, klarnet ile piyano klasik müzikte buluştu. İSTE MYDK öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şehrinaz Gündüz ile Öğr. Gör. Eren Kaysar ve konservatuar öğrencilerinin verdiği dinleti adeta bir müzik şölenine dönüştü.

Etkinliğin açılışında, kadınların önemini ünlü şairlere ve düşünürlere ait özlü sözler ve dörtlüklerle vurgulayan İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Alkan, kadınların hayattaki mücadelesinin, sorunlarının ve başarılarının sanılanın aksine çok daha büyük olduğunu dile getirerek; bilim, siyaset, ekonomi ve diğer kariyer alanlarında cinsiyet ayrımcılığının kaldırılmasının önemine değindi.

Hiçbir meslek grubunda aslında cinsiyet ayrımı olmadığını kaydeden AHM Port City Mekanik Kısım Şefi ve Makine Mühendisi Çilem Büyükatilla: “Sadece işteki başarınızın, o işe olan saygınızın, o işi ne kadar sevdiğinizin ve duyduğunuz sorumluluğun ayrımı var. Ben kadın mühendis olarak, aslında bir erkeğin yapabileceği bütün işleri yapabiliyorum. Bu yüzden beni şantiyede, çalıştığım yerlerde erkeklerden ayıran ilk günkü kılık kıyafetim haricinde hiç bir şey yok. Ertesi gün işe iş ayakkabılarıyla gittiğimde benim de erkeklerden hiçbir farkım kalmamıştı. Ben de onlar gibi kaynak yapabiliyorum. Ben de onlar gibi oksijenle kesim yapabiliyorum. Ben de onlar gibi elime anahtarı alıp cıvata, somun sıkabiliyorum. Bu yüzden aramızda hiçbir fark yok” dedi.

Söyleşiden sonra Otistik müzik dehası, İSTE MYDK Öğr. Gör. Buğra Çankır ile başlayan ve kulakların pasını silen resital, Öğr. Gör. Şehrinaz Gündüz, Öğr. Gör. Eren Kaysar ve konservatuar öğrencilerinin verdiği müzik şöleni ile devam etti. Öğr. Gör. Şehrinaz Gündüz, ülkemizde az sayıda kadın klarnet akademisyeni olduğunu dile getirirken, klarnet enstrümanının icrasında gereken nefes gücünün kadınlarda da fazlasıyla var olduğunun altını çizdi.

Etkinlik sonunda İSTE MYDK Müdürü Prof. Dr. Zafer Savaş Doğantan; Prof. Dr. Güler Alkan’a, Çilem Büyükatilla’ya, Öğr. Gör. Şehrinaz Gündüz’e, müzik dinletisi sunan bayan öğrencilere ve geçtiğimiz yıl İSTE’de yılın annesi seçilen Öğr. Gör. Buğra Çankır’ın annesine katılım ve emeklerinden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

İSTE’de sahne, kürsü ve mikrofon kadınlardaydı İSTE’de sahne, kürsü ve mikrofon kadınlardaydı İSTE’de sahne, kürsü ve mikrofon kadınlardaydı

Önceki İçerikBelen’de İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Günü Kutlandı
Sonraki İçerikÜnlü Modacı “Hüseyin Küçük “ Defilesine Samandağ’da Büyük İlgi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.