Yök Başkanı Yekta Saraç İste’yi Ziyaret Etti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yekta Saraç, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Mandal, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün oluşturduğu heyeti İSTE Merkez Kampüsünde karşılayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye öğretim üyeleri ve öğrenciler eşlik etti.
İskenderun Teknik Üniversitesi’ne ait bir gelenek haline getirilen, fidan dikimi programına iştirak eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yekta Saraç ve beraberindeki heyet, Rektörlük giriş kapısı önüne fidan dikip cansuyu verdiler.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Master Planı hakkında yapılan bir sunum ile birlikte kapsamlı bir şekilde bilgilendirilen Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’ni gezdiler. Laboratuvar, kütüphane ve yemekhane ziyaretlerinin yapıldığı ziyaret kapsamında İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, heyete Üniversitenin mevcut durumu, Üniversite bünyesinde yaşanan gelişmeler ile akademisyen, öğrenci ve personel sayıları hakkında bilgiler verdi.
Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı ve beraberindeki heyetin ziyaretine ilişkin açıklamada bulunan İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, yükseköğretim sistemini yönlendiren değerli misafirleri ağırlıyor olmaktan büyük onur duyduklarını belirterek: “Üniversitemizin gelişimini hızlandırmak ve en kısa sürede kalkınması sağlamak için devletimizin sunduğu tüm imkanlardan yararlanmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.
İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlük Anı Defteri’ne duygu ve düşüncelerini aktardıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yekta Saraç: “Üniversitelerimizin toplumsal bir uzlaşı mertebesi olduğu kanaatindeyim. Bu vesileyle başarı esasına dayanarak farklılık üretmeleri temennisini taşıyorum. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin Hatay özelinde Akdeniz Bölgesi ve Türkiye için önemli bir yükseköğrenim merkezi olduğunun bilincindeyim. Üniversitemizin yakalamış olduğu hızlı yükseliş grafiğini daha da arttıracağına canı gönülden inanıyorum. Değerli rektörümüze bu konuda güveniyoruz. Daha önce de olduğu gibi ülkemizin gelişime katkı sunacak her türlü bilimsel ve toplumsal çalışmaya destek vermeye devam edeceğiz. Hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek tüm öğrencilerimiz için bir dönüm noktası sayılabilecek bu sınavın hayatları için hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.
İSTE öğrencileriyle uzun süreli keyifli bir sohbet gerçekleştiren Prof. Dr. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet, sonrasında İskenderun Teknik Üniversitesi Senato Üyeleri ile bir araya gelerek Üniversitenin gelişimi konusunda taleplere ve ihtiyaçlara ne şekilde katkı sağlanabileceği hususunda fikir alışverişinde bulundular.

Yök Başkanı Yekta Saraç İste’yi Ziyaret Etti Yök Başkanı Yekta Saraç İste’yi Ziyaret Etti Yök Başkanı Yekta Saraç İste’yi Ziyaret Etti Yök Başkanı Yekta Saraç İste’yi Ziyaret Etti

Önceki İçerikBaşbakan Binali Yıldırım, OHAL’in üç ay daha uzatılacağını açıkladı
Sonraki İçerikİskenderun’da Çiçeklendirme Çalışmaları Başladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.