‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi Hatay İş-Kur ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa düzenlediği bilgilendirme toplantısı yoğun ilgi gördü.
Bilgilendirme toplantısına, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hamit Bal ve Hatay İŞ-KUR Müdür Ziya yüksel konuşmacı olarak katıldı.
Türkiye’de işsizliğin azaltılması ve İstihdama katkı sağlaması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da çağrısıyla başlatılan İstihdam seferberliği kapsamında Hatay genelinde de iş yerlerine artı bir işçi alınması ve belirli sayının üzerinde işçi çalıştıranlara devletin sağladığı imkanlar, detaylı bir şekilde toplantıda ele alındı.

İTSO Başkanı Yılmaz, “Tarihimizin en büyük istihdam seferberliği”
Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Bugün burada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan ‘‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’’ projesi ile ilgili olarak toplanmış bulunuyoruz. Tarihimizin en büyük istihdam seferberliği olan bu proje ile fazladan 2 milyon istihdam hedeflenmektedir. Birçok kamu kurum ve kuruluşumuz tüm imkânlarını kullanarak, bu seferberliğe destek olmak için yoğun çaba harcamaktadır. Tahmin ediyorum ki toplantımızda; İş Kurumumuzun ve Sosyal Güvenlik Kurumumuzun Değerli Müdürleri/ bizlere konuya ilişkin detaylı bilgiler aktaracaklardır. Bizlerle paylaşacakları çok değerli bilgilerden dolayı kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum. İş dünyasının temsilcileri olarak; Küçük ve Orta Boy İşletmelerin, büyük işletmelerin ve ihracatçıların sorunlarını gidermeye çalışmakta imalatı ve istihdamın desteklenmesine yönelik uygulamaları önemsemekteyiz. Üretim, ihracat, istihdam ve yatırım her zaman olduğu gibi bugün için de önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bugün, üretim ve istihdamın arttırılması için kamu ve özel sektör temsilcileri olarak elimizi taşın altına koyacağımız bir seferberlik için buradayız. Yapılan çağrıyı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak ben de yinelemek istiyorum. Esnaf, tüccar ve sanayiciler olarak kazançlarımızdan fedakârlık yaparak bu milli seferberliğe katkıda bulunmak hepimizin Geçtiğimiz günlerde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak Hatay İskenderun İŞKUR Hizmet Merkezi ile konuya ilişkin bir protokol imzaladık. Protokolümüzü hayata geçirdikten sonra, süreçle ilgili bir personel görevlendirerek tüm üyelerimize bilgilendirme yapacağımızı ifade etmek isterim. Bunun yanı sıra, İTSO olarak çalışma hayatında milli seferberlik projesi kapsamında elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağımızı da belirtmek isterim” şeklinde ifadelere yer verdi

Hatay-İŞ-KUR İl Müdürü Ziya Yüksel toplantı da sine-vizyon destekli olarak sunum yaptı. Devletin her zaman yanında olduğuna dikkat çeken Yüksel, “İşverenlerimize teşviklerin yanı sıra artı bir desteği de sunuyoruz. İşverenlerimizin deneme amaçlı aldığı işçilere iki ay süre ile hem sigorta ve sağlık güvenliğini, hem de günlük 54 TL ödeniyor. İşveren iki ay sonunda isterse bu işçileri en az iki ay sigortalı göstermek şartıyla yanında çalıştırabiliyor. Buna benzer iş verenlerimize desteklerimiz devam etmektedir. Milli eğitim ve Girişimcilk kurslarına katılan kursiyerlerimize de devletimiz çeşitli imkanlar sunmaktadır. Hedefimiz 2017 yılında Hatay’da istihdam teşviklerini ve işçi sayısını arttırmaktır. İşyerlerinde işveren, işçi arasında İŞ-KUR’un sağladığı İşbaşı eğitim destekleri devam etmektedir” şeklinde konuştu.
SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal ise; “‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ projesini devletimiz çok önemsiyor ve bu konuda ciddi destekler veriyor. Hatay genelinde işsizliğin azalması, yeni iş sahaların açılması, istihdama işverenlerimizin artı bir katkı sağlaması, belirli oranda işçi çalıştıran iş yerlerimizin engelli vatandaşlarımıza da iş vermesi ile istihdamda artış olacağına inanıyoruz. Bu bakımdan gerek İŞ-KUR gerekse Hatay SGK İl Müdürlüğü olarak koordineli bir şekilde çalışarak, bu konuları esnaflarımıza, sivil toplum kuruluş temsilcilerimize, iş adamlarımıza, Meclis üyelerine ve halkımıza anlatıyoruz. Burada istihdama artı bir desteği veren işletmelerimize ve işverenlerimize yıl sonuna kadar asgari ücret desteği de verilmektedir. Bu yıl Hatay için 21 bin kişi hedeflenmektedir” şeklinde ifadelere yer verdi. Toplantının son bölümünde ise karşılıklı soru soru cevap şeklinde sona erdi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ konulu bilgilendirme toplantısına İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İTSO yönetim kurulu üyesi Bülent Seküçoğlu, SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, Hatay İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel, SGK İskenderun Şube Müdürü Bilgin Çam, İŞKUR İskenderun Şube Müdürü Mehmet Yüksel, İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, Meclis üyeleri,işadamları ve davetliler katıldı.

‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Önceki İçerikİskenderun’da Çiçeklendirme Çalışmaları Başladı
Sonraki İçerikBelen Belediyesinden “Kadın Olmak” adlı söyleşi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.